Tragedie fără margini în Columbia. O alunecare de teren a ucis 17 persoane

Tragedia a lovit Columbia. Ploile abundente din nord-vestul Columbiei au declanșat o tragică alunecare de teren. Aceasta a fost soldată cu cel puțin 17 decese și 35 de persoane rănite. Informațiile au fost oferite de autoritățile columbiene, citate de Reuters.

În după-amiaza zilei de vineri, o alunecare de teren a acoperit o autostradă intens circulată care conectează orașele Quibdo și Medellin, amplasate în provincia Choco, aflată pe malul Oceanului Pacific.

Autoritățile columbiene au indicat că un număr de persoane încă dispărute nu poate fi estimat. Acest lucru este din cauza faptului că noroiul a acoperit în întregime mai multe vehicule de pe șosea.

Guvernatorul provinciei Choco a informat că, până în prezent, au fost recuperate 17 cadavre din zona tragediei, conform unui mesaj postat pe rețeaua de socializare X. Acesta a menționat, de asemenea, că persoanele rănite au fost transportate la spitalele din regiune.

„Până acum, 17 cadavre au fost recuperate din zona în care s-a produs tragedia”, a declarat guvernatorul provinciei Choco, pe reţeaua de socializare X.

În clipurile care circulă pe platformele de socializare putem vedea clipa în care o masă mare de pământ s-a desprins de pe versantul muntelui, prăbușindu-se peste mai multe vehicule care circulau pe șoseaua inundată din fața lor.


Unitatea Națională pentru Managementul Riscului de Dezastre (UNGRD) din Columbia a decis să închidă drumul.

Autoritățile continuă operațiunile de salvare

Alunecarea de teren s-a produs ieri, în jurul orei locale 16.00, în timp ce vehiculele așteptau pe drum să se redeschidă după ce acesta fusese blocat de căderi de pietre.

Multe dintre victime erau încă așezate în mașinile lor când o avalanșă de noroi și pietre a alunecat spre ele și le-a îngropat.

Imaginile filmate au arătat că drama s-a petrecut atât de repede încât nu au avut nicio șansă de scăpare.

Tragedia s-a petrecut pe drumul dintre orașul Quibdo, capitala departamentului Choco, și Medellin, potrivit Daily Mail.

Guvernatorul din Choco, Nubia Carolina Cordoba, a descris alunecările de teren într-o declarație ca fiind o „urgență de proporții grave”.

Un supraviețuitor, vorbind în timp ce încerca să ajute la localizarea victimelor împreună cu alți voluntari în timp ce așteptau sosirea ajutorului specializat în urma tragediei, a declarat:

„Ceea ce s-a întâmplat aici este o tragedie de proporții enorme”, a spus el.

„Mai multe corpuri fără viață au fost deja recuperate, printre care femei și copii. Mutăm mai multe cadavre care au fost găsite. Există, de asemenea, câteva vehicule care sunt încă blocate, unde se crede că erau oameni care dormeau înăuntru”, a spus un martor, potrivit Daily Mail.

„Când a căzut muntele, unii dintre noi se refugiaseră în interiorul unei case din apropiere. Sunt mulți morți și răniți”, a declarat un alt martor.

VEZI AICI mai multe fotografii.