Tragedia momentului în PSD! Un lider social democrat a încetat din viaţă. Nu l-au mai putut salva. Totul s-a întâmplat fulgerător. În urmă cu doar câteva minute s-a aflat teribila veste.

Doliu uriaş la PSD

Consilierul județean PSD Dumitru Florea, tatăl primprocurorului SIIJ, Adina Florea, a murit la vârsta de 79 de ani. Acesta a suferit un infarct. Cei din PSD au dat teribila veste.

„Suntem onorați că te-am cunoscut, prietenii și colegii tăi. Sincere condoleanțe familiei!” a postat PSD Constanța, cu puțin timp în urmă, pe o reţea de socializare.

Potrivit unor surse din organizația județeană a PSD Constanța, nea Florică, așa cum îi spuneau prietenii, a suferit un infarct, nemaiputând fi salvat.

”Profund îndurerat, mă alătur familiei și tuturor celor care îl deplâng pe Dumitru Florea, consilier județean PSD, om implicat al județului nostru și un înțelept de la care noi, cei mai tineri, am avut mereu ce învăța. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să te odihnească în pace, Nea Florică!”, scrie și deputatul Horia Țuțuianu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța în mandatul 2016-2020.

Dumitru Florea, tatăl şefei SIIJ

Dumitru Florea, unul dintre cei mai longevivi consilieri județeni ai PSD Constanța, timp de șase mandate, era unul dintre cei mai cunoscuți agricultori din judeţ.

Avea zeci de hectare de culturi la Topraisar și Lumina. Și o avere impresionantă. A intrat în politică la începutul anilor 90. Inițial a fost în tabăra lui Petre Roman, ulterior a lui Traian Băsescu, la PD, dar, ulterior, a preferat să activeze în PSD.

El a ținut să sublinieze, întotdeauna, că activitatea lui politică nu a influențat nicioadată cariera fiicei sale, procurorul Adina Florea. Abia când numele ei a fost vehiculat, inițial, ca propunere pentru șefia DNA, în urmă cu trei ani, a ieșit să o apere.

“Eu sunt un prăpădit de consilier județean. Ce putere am eu la centru? Ăia vorbesc prostii. Și mai departe o să vadă lumea că este curată, este cinstită și că va face ordine acolo”.

Adina Florea, singura fiica a fostului consilier județean PSD, Dumitru Florea, este, din 2019, șeful Serviciului de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, instituția fiind vizată spre desființare de actuala coaliție de guvernare.