Tragedia momentului. Guinness World Records scrie că spaniolul Saturnino de la Fuente Garcia s-a stins din viață la vârsta de 112 ani şi 341 de zile. El a fost declarat cel mai bătrân bărbat la vârsta de 112 ani şi 211 de zile, potrivit AFP.

Fuente Garcia s-a născut pe 11 februarie 1909, la Puente Castro și a avut o poveste de viață impresionantă. Potrivit sursei citate, în contextul în care era mult prea scund, adică avea doar 1.50 m, Saturnino de la Fuente Garcia nu a fost recrutat să lupte în 1936 în timpul războiului civil spaniol.

Ulterior, bărbatul și-a înfiinţat o companie de încălţăminte care s-a bucurat de succes. Fuente Garcia a lăsat în urmă șapte copii 14 nepoţi şi 22 de strănepoţi.

Amintim faptul că în luna octombrie a anului trecut, cel mai bătrân bărbat din lume s-a stins din vață. Este vorba despre Natabay Tinsiew, din Eritrea, Africa, care a murit la vârsta de 127 de ani.

Vestea tragică a fost dată de nepotul lui Natabay Tinsiew, Zere Natabay. Într-un interviu acordat pentru BBC acesta a anunțat marea pierdere, precizând totodată că secretele supraviețuirii au fost „răbdarea, generozitatea și o viață plină de bucurie”.

Doliu imens. A murit cea mai bătrână femeie din lume

Bărbatul a murit pe 27 septembrie în satul său, Azefa, înconjurat de munți și cu o populație de aproximativ 300 de locuitori. Natabay s-a căsătorit în 1934, iar soția sa s-a stins din viață în anul 2019, la vârsta de 99 de ani. Acesta a fost păstor și a văzut crescând cinci generații din familia sa.

Totodată, în luna noiembrie a anulu trecut, cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 124 de ani. Este vorba despre Francisca Susano, cunoscută de apropiați ca Lola Iska.

Francisca Susano era considerată „cea mai în vârstă persoană din lume“, însă cauza morții nu a fost depistată.

„Este mare durere în inima noastră. Am fost uimiţi şi trişti când am primit vestea că Lola Francisca Susano a murit la începutul acestei seri de luni, 22 noiembrie. Ea va rămâne mereu o sursă de inspiraţie şi o mândrie pentru noi“, au spus autoritățile.

Conform documentelor, Francisca Susano s-a născut pe data de 11 septembrie 1897, în același an în care a fost inventată cupa de înghețată, iar Marconi transmitea prima emisie radio peste ape.

Trebuie menționat faptul că poziția de cel mai bătrân om din lume e deținută de franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani.