Societatea în cauză, Autostrade per l'Italia, face parte din grupul Atlantia, controlat în proporţie de 30% de familia Benetton.

„Am anunţat deja că vom lansa procedura de revocare a concesiunii societăţii Autostrade", a anunţat miercuri şeful Guvernului, Giuseppe Conte, precizând că Guvernul nu va aştepta concluziile anchetei judiciare cu privire la prăbuşirea unui viaduct pe autostrada A10, în regiunea oraşului italian Genova, care a provocat decesul al 38 de persoane.

Joi dimineaţa, la puţin timp după ora 10:00 (8:00 GMT), acţiunile Atlantia înregistrau o scădere de 24,41%, până la 17,795 euro. Scăderi importante înregistrau şi acţiunile altor operatori de autostrăzi, având în vedere faptul că premierul Giuseppe Conte a avertizat că, pe viitor, Guvernul va fi „mult mai riguros în evaluarea clauzelor" concesiunilor. Acţiunile ASTM înregistrau o scădere de 8%, în timp ce titlurile SIAS afişau o scădere de 7%, iar acţiunile Autostrade Meridionali o scădere de 6,3%.

În replică, grupul Atlantia a criticat într-un comunicat anunţul premierului Giuseppe Conte de a rezilia contractul de concesiune, înainte de a aştepta stabilirea cauzelor accidentului. „Modalităţile unui astfel de anunţ ar putea avea repercusiuni asupra acţionarilor şi deţinătorilor de obligaţiuni Atlantia", a avertizat grupul.

39 de persoane au decedat în urma prăbuşirii unui pod rutier, pe autostrada A10, în regiunea oraşului italian Genova. Alte câteva zeci de persoane au fost grav rănite sau sunt date dispărute.