Lovitură neaşteptată pentru Partidul Social Democrat: începând de astăzi, partidul a pierdut un europarlamentar. Cristian Terheş a anunţat, prin intermediul unui mesaj postat luni seara pe pagina sa de socializare, că şi-a înaintat demisia din PSD.

De acum înainte, Terheş spune că va promova interesele României în cadrul PNŢCD şi a Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, din care PNŢCD face parte prin intermediul Miscării Politice Creştine Europene.

Cristian Terheş, fost preot greco-catolic în SUA, a devenit cunoscut în ultimii ani în România prin acţiunile întreprinse cu ONG-ul pe care l-a condus, Romanian Community Coalition, în special în domeniul justiţiei.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Mesajul transmis de Cristian Terheş după ce şi-a dat demisia din PSD

„Azi mi-am dat demisia din PSD, membru al grupului europarlamentar S&D, pentru a ma inscrie in Grupul ECR (Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni), din care face parte ECPM (Miscarea Politica Crestina Europeana), partid politic european la care este afiliat PNTCD.

Candidatura mea la alegerile europarlamentare pe listele Partidului Social Democrat a fost urmarea unui Protocol intre PSD si PNTCD, semnat intr-o conferinta de presa de presedintii celor doua partide. Protocolul stabileste colaborarea celor doua partide pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale, precum si a democratiei constitutionale in Romania.

Le multumesc si pe aceasta cale colegilor pentru buna colaborare pe care am avut-o in cadrul Delegatiei.

Ca membru in Grupul ECR – care sustine o Europa a democratiei si natiunilor – voi promova, in numele PNTCD, toate initiativele favorabile Romaniei”, a scris Cristian Terheş pe pagina sa de Facebook.