Tractoare Hoyo, compania cu capital majoritar chinez care deţine o fabrică de asamblat tractoare de la Râşnov, va deschide începând cu luna martie a anului viitor cel puţin o reprezentanţă în fiecare judeţ al ţării, a declarat pentru Mediafax directorul executiv al companiei, Denisa Vasilescu.

Fiecare reprezentanţă va fi compusă dintr-un show room şi un punct service.”Deja am primit solicitări din partea potenţialilor parteneri care ne-ar putea reprezenta tractoarele în ţară. Sperăm ca din luna martie din 2010 să deschidem primele reprezentanţe. În judeţele în care nu vom găsi parteneri interesaţi să ne reprezinte produsele vom investi în sucursale proprii”, a precizat reprezentantul uzinei.

Producţie de 20.000 de tractoare anual

Tractoare Hoyo a inaugurat, la sfârşitul lunii septembrie, la Râşnov, o fabrică de asamblat tractoare care va produce anual peste 20.000 de tractoare, investiţie care va ajunge la 50 de milioane de dolari. Vasilescu a menţionat că dacă lucrările la secţia de motaj a uzinei vor fi finalizate în intervalul propus, primul tractor va ieşi pe poarta fabricii până la sfârşitul lunii decembrie.

Fabrica din Râşnov se află în prima fază de dezvoltare, care a necesitat fonduri de 20 de milioane de euro pentru construcţia unei hale în care se vor face ansamblări ale componentelor importate din China. „Investiţia noastră este structurată pe trei etape. În prima fază vom importa componentele, iar undeva peste trei ani ne extindem şi printr-o fabrică de componente pentru a da un caracter mai local tractoarelor produse la Râşnov. Ne gândim ca această fabrică de componente să se concentreze în principal pe cutii de viteze”, declara la finele lunii septembrie directorul general al Hoyo Agricultural Machinery Equipment, Victor Liu.

6.500 de euro, cel mai ieftin tractor

Potrivit reprezentanţilor companiei, numărul angajaţilor în cadrul uzinei va ajunge la 500 până în 2012, iar majoritatea muncitorilor vor proveni din Râşnov şi Braşov.
Hoyo Agricultural Machinery Equipment va asambla şi produce la Râşnov opt tipuri de tractoare a căror capacitate va fi cuprinsă între 25 şi 120 de cai putere, cel mai mic preţ de achiziţie urmând a fi de aproximativ 6.500 de euro.

SURSA:Mediafax