Unul dintre simbolurile fostei Germanii de Est, maşina de mici dimensiuni cunoscută cu numele de „Trabant” va avea o revenire spectaculoasă la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt, care va avea loc în septembrie. De data, aceasta, Trabantul vine echipat cu un motor…electric.

Astfel, prototipul „Trabant nT” va fi prezent la cea de-a 63-a ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt, unde producărorul de autoturisme IndiKar va încerca să atragă investitori pentru a aduce pe şosele o nouă maşină, prietenoasă cu mediul.

„Va fi simplă, practică şi în vechea tradiţie a modelului original”, spune Jurgen Schnell, purtătorul de cuvânt al celor de la IndiKar, care adaugă de asemenea că noul Trabant va fi pus la punct cu toate noile tehnologii ale vremurilor noastre.

Nemţii doresc revenirea Trabantului

În 2007 a fost realizat un sondaj din care reieşea că 93% dintre cei care au vizitat Salonul Auto de la Frankfurt au mărturisit că îşi doresc revenirea Trabantului.

Compania Herpa a cumpărat între timp drepturile asupra mărcii şi împreună cu cei de la IndiKar au format un consorţiu care intenţionează acum să aducă Trabantul înapoi pe şosea.

Herpa este localizată aproximativ în acelaţi loc în care odinioară erau fabricile Trabant, în Saxonia.

Primul model de Trabant a fost produs în 1957 şi pentru o perioadă de foarte mulţi ani a fost cea mai celebră maşină din fosta RDG.

SURSA: thelocal.de

DETALII:
Citeşte şi O maşină pe cale de dispariţie