Formula 1 trece prin momente grele după ce Toyota a anunţat că se retrage din această competiţie. Preşedintele grupului auto nipon, Akio Toyoda, a ţinut o conferinţă de presă în care a confrimat că Toyota nu va mai participa la Marele Circ, din cauza dificultăţilor financiare cu care se confruntă întreaga piaţă auto.

 

Compania, lider mondial pe piaţa auto, se va concentra pe nucleul dur al afacerii, dupa ce a înregistrat cel mai prost an financiar din istoria sa, iar previziunile nu sunt prea optimiste nici pentru noul an fiscal.

 

Toyota nu a câştigat niciun GrandPrix de la debutul din 2002 în F1, deşi a investit anual minimum 200 de milioane de euro. Mai mult, în acest sezon a obţinut un modest loc 5 în clasamentul producătorilor. Decizia grupului nipon vine la puţină vreme după ce concurentul Honda a anunţat că se retrage din competiţie.

 

Formula 1 se confruntă cu un adevărat exod al companiilor japoneze. La începutul săptămânii, producătorul de pneuri Bridgestone, furnizor oficial pentru competiţie, s-a retras. Suzuki şi Subaru nu mai participa în WRC, iar Kawasaki a renunţat la echipa de MotoGP.

 

SURSA: The Independent