Anunț important pentru toți care merg cu metroul. STB a venit cu o informație de ultim moment. Compania a recomandat pasagerilor să-și planifice, în perioada grevei, călătoriile cu aplicația InfoTB.
Mai exact, bucureștenii și cei din zona metropolitană a Capitalei sunt sfătuiți să își planifice, în perioadei grevei șoferilor, călătoriile cu ajutorul aplicației InfoTB.

Potrivit reprezentanților Societății de Transport București (STB), în perioada grevei circulația mijloacelor de transport este impredictibilă.

„Urmare a grevei ilegale, din cauza faptului că Societatea de Transport București nu poate oferi deocamdată predictibilitatea prezenței vehiculelelor în traseu conform programului de transport, călătorii pot utiliza aplicația InfoTB pentru a planifica în timp real deplasarea cu mijloacele de transport în comun din zona metropolitană București Ilfov”, au transmis luni reprezentanții societății.

Aplicația poate fi descărcată direct din App Store sau Google Play.

A cincea zi de grevă la Societatea de Transport București

Trebuie amintit că luni este a cincea zi de grevă la Societatea de Transport București (STB), după ce negocierile au eșuat. Un număr de 274 de vehicule erau pe traseu luni, la ora 18:00, dintr-un total programat de 777.

De altfel, luni, directorul STB, Adrian Criț, a început o nouă procedură prin care vor fi angajați noi șoferi de autobuz. Șeful STB a completat cu faptul că de data aceasta selecția va fi mult mai atentă.

După anunțul privind noua procedură de angajare a șoferilor de autobuz, Adrian Criț a declarat faptul că s-au demarat plângeri penal pentru angajații responsabili de greva STB și că societatea este în imposibilitatea de a plăti salariile. Potrivit directorului STB, în fiecare zi de grevă, societatea a pierdut aproximativ 4,8 milioane de lei.

Plângeri penale împotriva celor care au declanşat această grevă

”Am luat următoarele măsuri: am notificat toţi angajaţii vis-a-vis de îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Am formulat plângeri penale împotriva celor care au declanşat această grevă ilegală. Aplicăm cu fermitate tot ceea ce este scris în Codul Muncii şi în contractul colectiv de muncă împotriva angajaţilor care nu şi-au dus la îndeplinire atribuţiile de serviciu obligaţie pe care o aveau faţă de bucureşteni”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă Adrian Criţ, directorul general al STB.

Directorul general al STB a precizat că a existat şi există în continuare disponibilitate la dialog şi la rezolvarea prolemelor, în limita bugetului.

”În momentul de faţă, prin manipularea unor lideri se doreşte doar demisia mea. Din păcate, situaţia financiară a companiei, urmare a acestor cinci zile de grevă, este serios afectată. Din păcate, ne vom afla în imposibilitatea plăţii salariilor. Cei care nu revin la locul de muncă sunt responsabili de acest lcuru”, a mai precizat directorul general STB. Potrivit acestuia, zi de zi, s-au pierdut 4, 8 milioane lei, prin neefectuarea prestaţiilor.