Precizări de ultimă oră din partea Metrorex!

Circulă sau nu metroul luni dimineaţă în Bucureşti?

În urma unor informaţii apărute în presă, pe surse, potrivit cărora circulaţia garniturilor de metrou ar urma să fie blocată, luni dimineaţă, în semn de solidaritate cu greviştii STB, operatorul reţelei de metrou din Bucureşti vine cu lămuriri.

Greva din transportul de suprafaţă nu se va extinde şi la metrou, a dat asigurări conducerea Metrorex, negând astfel informaţiile vehiculate în spaţiul public. Circulaţia se va desfăşura în condiţii normale în perioada următoare, se arată într-un comunicat al instituţiei.

“Ca urmare a informaţiilor apărute în presă, conform cărora există suspiciunea ca circulaţia la metrou să fie perturbată în perioada următoare, Metrorex asigură publicul călător de întreaga sa disponibilitate, circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura conform graficului existent”, au transmis oficialii Metrorex.

O aluzie privind o eventuală grevă la metrou făcuse şi directorul general al STB, Adrian Criț.

Duminică, într-o intervenţie la Digi24, acesta a explicat că Vasile Petrariu, liderul de sindicat de la STB, este și președintele Federației sindicatelor din transportul public, care include și sindicatul de la metrou.

De altfel, Petrariu a declarat şi el, tot duminică, că ar fi bine dacă şi metroul ar intra în grevă: “Nu am această informație, dar este posibil, pentru că există acest spirit de solidaritate și cred că ar fi foarte bine dacă s-ar întâmpla acest lucru.”

Grevă în transportul public de suprafaţă din Capitală, ziua 4

Reamintim că greva angajaţilor STB a intrat duminică, 23 ianuarie, în cea de-a patra zi.

Totuşi, o parte dintre autotuze, troleibuze şi tramvaie au ieşit pe traseu, în ciuda încercărilor unor dintre angajaţii STB de a-şi bloca proprii colegi să părăsească autobazele.

Duminică, la ora 07:00, erau pe traseele din Capitală 162 de vehicule, dintr-un total programat de 697, explica directorul general al STB, Adrian Criț. Mai exact, duminică dimineaţă circulau 82 de tramvaie, 65 de troleibuze şi 15 autobuze.