“Trebuie spus că toţi bugetarii au dreptul la al 13-lea salariu pe 2009, care se plăteşte în 2010 şi toţi funcţionarii publici au dreptul la prima de vacanţă pe 2010 care s-a făcut în 2010.
Este obligaţia ordonatorilor de credite şi instituţiilor publice să se achite de aceste drepturi, sunt prevăzute în lege. Deci nu s-a dat numai la Secretariatul General al Guvernului, aşa cum am văzut pe la televizor. S-a dat şi se va da peste tot, sunt obligaţii de care trebuie să ne achităm”, a arătat Muntean.
"Dacă nu s-au dat se vor da, pentru că dacă nu, vom fi daţi în judecată şi le plătim cu vârf şi îndesat", a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
La rândul său, ministrul Muncii, Ioan Botiş, a precizat că subordonaţii săi au primit primele de vacanţă anul acesta, mai mari în prima jumătate a anului şi apoi diminuate.
“Ministerul Muncii a acordat aceste prime de vacanţă anul acesta. Faţă de prima parte a anului 2010, în a doua parte aceste drepturi ale bugetarilor au fost diminuate”, a precizat Botiş.