Deși are avantajele ei, se pare că mulți oameni o folosesc în mod greșit fără să-și dea seama, potrivit Wellandgood.

Atenţie foarte mare la acest aspect!

O postare devenită virală le cere utilizatorilor să se întrebe dacă știu cum trebuie să spele în mod corect pe dinți, cu o periuță de dinți electrică. Se pare că mulți încă fac unele greșeli. Una dintre ele este că periajul prea tare poate duce la afectare gingiilor și la deteriorarea smalțului.

O periuţă de dinţi electrică poate realiza între 7.000 şi 30.000 de rotaţii pe minut faţă de 600, pe care le putem realiza cu periuța clasică. Cu toate acestea, extrem de improtantă este tehnica de periaj.

Deci, de ce sunt considerate mai bune periuțele de dinți electrice? Potrivit stomatologului Lawrence Weiner, ”o periuță de dinți electrică este, cu siguranță, cel mai eficient mod de a asigura o îngrijire optimă a sănătății orale”.

Pornind de la această premisă, este însă important să ne asigurăm că folosim o periuță de dinți electrică de calitate, chiar dacă este mai scumpă. Multă lume folosește periuțe electrice inteligente de la două mari firme cunoscute, ambele fiind compatibile cu o aplicație pentru smartphone care spune exact unde să trebuie să periem. Dar există și variante mai costisitoare și mai eficiente, spun medicii stomatologi.

Modul corect de a folosi o periuță de dinți electrică

Ca și în cazul clasicei periuțe, tehnica periajului are o importanță foarte mare când vine vorba de avantajele periuței electrice.

Odată cu apariția și uilizarea pe scară largă a periuțelor de dinți electrice, stomatologii au schimbat sfaturile legate de tehnica periajului. „Când folosiți o periuță de dinți electrică cu oscilație-rotație, ar trebui să plasați peria pe suprafața dintelui începând de la linia gingiei”, explică dentistul Stephanie Gans. Dacă periajul nu se realizează de la gingie înspre extremitatea dintelui, periuţa electrică nu poate asigura o igienă orală corespunzătoare.

Ea spune că trebuie curățată partea din față și din spate a fiecărui dinte, mergând treptat de la unul la altul, concentrându-ne pe periajul total timp de cel puțin două minute. În timp ce cu periuţa clasică e nevoie de aproximativ 5 minute, cu cea electrică timpul se reduce la aceste 2 minute, iar unele periuţe inteligente dispun de cronometru, astfel să știm că am respectat timpul alocat periajului.

Alte lucruri de care trebuie să țineți cont

”Periuțele de dinți cu rotație oscilativă sunt diferite de periuțele de dinți manuale”, spune ea. „Periuța electrică va face curățarea așa cum trebuie, astfel încât să nu fie nevoie să folosești o mișcare de spălare a dinților. Nu trebuie decât să o ghidăm pe fiecare dinte și pe fiecare suprafață a lui”, susține Gans.