Un studiu realizat de British Dental Health Foundation indică faptul că peste jumătate dintre utilizatorii periuțelor de dinți electrice nu respectă durata de periaj recomandată, de două minute. În plus, un număr semnificativ dintre aceștia neglijează să schimbe capul periei cât mai des, așa cum este recomandat, potrivit TheBrighter Side.

Experții avertizează că utilizarea în mod incorect a periuței de dinți electrice poate duce la acumularea de placă și a altor bacterii în gură, precum și la boli ale gingiilor, carii și alte probleme de sănătate orală. Deși are avantajele ei, se pare că mulți oameni o folosesc în mod greșit fără să-și dea seama. Iată unele dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem când ne spălăm pe dinți cu aceste periuțe.

Greșeala nr. 1: Nu periați suficient de mult

Cu siguranță, mulți oameni nu se spală pe dinți timp de două minute, așa cum se recomandă pentru o periuță de dinți electrică. Poate fi o problemă deoarece este nevoie de cel puțin două minute de periaj pentru a îndepărta placa și bacteriile de pe dinți. În timp ce cu periuţa clasică e nevoie de aproximativ 5-10 minute, cu cea electrică timpul se reduce la aceste 2 minute, iar unele periuţe inteligente dispun chiar de cronometru, pentru a ști dacă am respectat timpul alocat periajului.

Greșeala nr. 2: Periajul este prea agresiv

O altă greșeală comună pe care oamenii o fac atunci când folosesc o periuță de dinți electrică este periajul prea agresiv. Este tentant să apăsați periuța de dinți cât mai tare, sperând că va elimina mai multă placă, dar acest lucru poate provoca deteriorarea dinților și a gingiilor. Pentru a evita această greșeală, faceți mișcări ușoare, cât mai blânde când vă spălați cu o periuță de dinți electrică.

Greșeala #3: Nu înlocuiți destul de des capul periuței

Mulți nu înlocuiesc capul periuței electrice atât de des pe cât ar trebui. Acesta trebuie înlocuit la fiecare trei până la patru luni sau de îndată ce perii încep să fie uzați. Utilizarea unui cap de periuță uzat poate fi mai puțin eficient în îndepărtarea plăcii și a bacteriilor și, de asemenea, poate deteriora dinții și gingiile. Pentru a evita această greșeală, amintiți-vă să înlocuiți capul periuței la fiecare trei luni sau verificați periodic perii pentru a vă asigura că sunt în stare bună.

Greșeala #4: Folosirea unui cap greșit al periuței

Periuțele de dinți electrice vin, adesea, cu o varietate de capete, fiecare fiind proiectat pentru un anumit scop. De exemplu, unele sunt concepute pentru dinții sensibili, în timp ce altele sunt concepute pentru curățarea în profunzime. Folosirea unui cap greșit poate duce la o curățare ineficientă, provocând deteriorarea dinților și a gingiilor.

Greșeala #5: Nu curățați corect capul periuței

Mulți oameni nu curăță corect capul periuței de dinți electrice, ceea ce poate duce la acumularea bacteriilor și a altor germeni. Pentru a-l curăța bine, clătiți-l bine cu apă după fiecare utilizare și lăsați-l să se usuce la aer. De asemenea, puteți folosi o cantitate mică de pastă de dinți sau un amestec de apă și oțet pentru a curăța mai bine capul periuței.