Legislația a suferit unele modificări în anii care au trecut, cea mai importantă fiind cea care a intrat în vigoare începând cu 1 martie 2018, când s-a trecut la impozitarea la sursă. Până atunci, cine realiza venituri era obligat să meargă la administrația financiară și să declare acele venituri completând declarația aferentă. Era un proces anevoios, mulți jucători preferând să intre în ilegalitate pentru a evita cozile și interacțiunea cu funcționarii publici.

De la schimbarea Codului Fiscal, operatorii rețin impozitul și îl virează către bugetul de stat. Jucătorul nu mai are nicio obligație din acest punct de vedere, iar gradul de colectare este de sută la sută.

În 2022, cei care obțin câștiguri din pariuri sportive sau jocuri de cazino (păcănele, ruletă, blackjack, poker ș.a.) sunt obligați să plătească un impozit diferențiat, în funcție de valoarea veniturilor. Prevederea legislativă este valabilă atât pentru gamblerii offline, cât și pentru cei care joacă pe internet, la unul dintre operatorii care au obținut licență din partea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Există o diferență importantă între cele două medii:

În offline, este perceput impozit pentru fiecare câștig:

  • 1% din câștig pentru câștiguri care nu depășesc 66.750 de lei.
  • 667,5 lei plus 16% pentru ce depășește suma de 66.750 de lei pentru câștiguri cuprinse între 66.751 de lei și 445.000 de lei; 
  • 61.187,5 lei plus 25% pentru câștiguri de 445.001 de lei sau mai mari.

De exemplu, dacă un parior are un bilet câștigător în valoare de 300 de lei, atunci el primește de la casierie 297 de lei atunci când se duce să îl încaseze. 

În online, este perceput impozit la retragere. Pragurile de impozitare sunt aceleași:

  • 1% din câștig pentru retrageri de maxim 66.750 de lei.
  • 667,5 lei plus 16% pentru ce depășește suma de 66.750 de lei pentru retrageri de minim 66.751 de lei și de maxim 445.000 de lei; 
  • 61.187,5 lei plus 25% în cazul în care valoarea retragerii depășește 445.000 de lei sau mai mari.

Dacă un parior online are un bilet câștigător de 300 de lei, el nu va plăti niciun impozit. Tot câștigul îi intră în cont, iar el decide dacă îl reinvestește sau îl retrage. În cazul în care optează să joace mai departe, are la dispoziție toți cei 300 de lei. În cazul în care hotărăște să îl retragă, atunci primește 297 de lei. Cineva care joacă pe Internet își poate propune să facă o singură retragere pe lună, astfel că poate retrage profitul net.

În plus, în online există și posibilitatea distracției fără bani, la jocuri regăsite și pe casino review. În aceste jocuri, fiecare jucător primește un capital în bani virtuali, pe care îl poate cheltui așa cum dorește. Distracția continuă chiar și atunci când banii sunt pierduți, întrucât bugetul se regenerează, însă trebuie avut în vedere faptul că fondurile virtuale nu pot fi retrase, scopul acestora fiind unul pur demonstrativ.