iPhone este ridicat de către baza fidelă de utilizatori

Chiar dacă smartphone-urile iPhone nu se mai vând ca în anii trecuţi, Apple domină piața globală de telefoane prin captarea a 66% din profiturile industriei smartphone-urilor în al treilea trimestru şi 32% din veniturile generate de toate smartphone-urile vândute la nivel global.

Baza fidelă de utilizatori premium pe piețele majore precum SUA, UE și Japonia este unul dintre motivele pentru care Apple poate funcționa în continuare la un nivel de profit la care concurenții săi pot doar să viseze. Situaţia nu poate decât să se îmbunătăţească pentru Apple, potrivit Counterpoint Research. Producătorul telefoanelor iPhone are o strategie de servicii puternică, iar ecosistemul general al Apple este suficient de puternic pentru a-i garanta un flux constant de venituri în următorii ani.

Samsung raportează o creștere în trimestrul trei

Pe locul doi, dar la o distanţă considerabilă, se află Samsung, cu doar 17% din profiturile totale, în ciuda unei creșteri de 8,4% în trimestrul trei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut și a faptului că a vândut între 20 și 30% din toate telefoanele mobile de pe planetă. Motivul esențial al creșterii a fost succesul seriei Galaxy A şi Galaxy Note 10.

Huawei, Oppo, Vivo și Xiaomi

Huawei, Oppo, Vivo și Xiaomi se află pe următoarele locuri. În timp ce vând o mulțime de echipamente hardware, cea mai mare parte a acesteia se află pe piețe foarte competitive la preț, precum China și India. Brandurile chinezești oferă telefoane atractive pentru utilizatorii de smartphone-uri maturi, cu modele flagship la prețuri accesibile. În următoarele trimestre, lansarea 5G va conduce la unele îmbunătățiri şi va fi probabil un bun prilej pentru producători ca huawei, Xiaomi, Oppo sau Vivo să crească prețurile pentru un profit mai mare.