În topul celor mai scumpe locuinţe scoase la vânzare la nivelul Bucureştiului, pe primul loc se situează două imobile cu istorie din zona centrală. Ambele afişează un preţ de 8,5 mil. euro şi sunt pe lista ofertelor cu imobile de lux de peste un an. 

„Scăderea preţurilor pe această categorie s-a produs cu viteză mult mai lentă decât cea a preţurilor aparatamentelor destinate clasei medii şi, în unele cazuri, nivelul preţurilor din clasa de lux a rămas în continuare peste aşteptările cumpărătorilor“, a declarat pentru capital.ro George Ivan, consultant senior în cadrul departamentului rezidenţial al DTZ Echinox.

Profilul cumpărătorului segmentului de lux nu s-a schimbat. Ceea ce s-a schimbat este durata de timp în care se realizează o astfel de achiziţie, dar şi scopul pentru care se achiziţionează.

„Dacă până anul trecut mare parte din achiziţiile care se făceau erau privite ca investiţii, astăzi acest gen de tranzacţii aproape a dispărut, iar cei care urmăresc piaţa rezidenţială de lux o fac în interes propriu şi cântăresc riguros toate aspectele proprietăţii şi ale unei eventuale tranzacţii“, arată Ivan.

Capital.ro a realizat un Top 10 al celor mai scumpe locuinţe scoase la vânzare în ultima perioadă la nivelul Bucureştiului, prin intermediul companiilor de consultanţă imobiliară care dispun de departamente rezidenţiale concentrate pe locuinţe de lux.

Locul 1. Palat din Cişmigiu – 8,5 mil. euro

0-49939-locul1.jpgOferta vizează un imobil monument istoric situat în zona Parculului Cişmigiu. Imobilul este alcătuit din trei corpuri  şi are un număr total de 28 de camere. Suprafaţa terenului este de  960 mp, iar suprafaţa construită de 1.400 mp, amprenta la sol fiind de 400 mp. Toate stucaturile exterioare şi interioare au fost refăcute în totalitate după modelele iniţiale şi apoi zugrăvite şi pictate de către artişti plastici restauratori care au lucrat la Biblioteca Naţională sau la Muzeul Chinezesc-Românesc. Uşile sunt din lemn de stejar şi de brad , unele refăcute, iar altele construite manual, identice cu cele iniţiale. Fierul forjat folosit a fost refăcut în proporţie de 40%, iar 60% a fost fabricat manual exact ca în anii 1890, asamblarea acestuia făcându-se cu nituri şi nu cu sudură. Durata reconstrucţiei a fost de trei ani şi jumătate , cu proces de predare-primire în luna martie 2008. Palatul a fost scos la vânzare pe portalul de anunţuri imobiliare.ro

Locul 2. Vilă din Piaţa Victoriei – 8,5 mil. euro

0-49940-locul2.jpgPreţ este negociabil, dar a rămas neschimbat din octombrie 2008. Vila de 16 camere, are în componenţă şase băi şi o băcătărie, şi este situată în zona Victoriei. Locuinţa are o suprafaţă de 1.330 mp şi este construită pe un teren de 1.000 mp. Imobilului, dispus pe demisol, parter, etaj şi mansardă, i-au fost aduse îmbunătăţiri şi beneficiază de dipozitive moderne de genul: aer condiţionat, sistem de alarmă sau supraveghere video. Podelele sunt acoperite cu gresie, parchet şi marmură. Vila este promovată pe portalul de anunţuri imobiliare.ro.

Locul 3. Casă din zona Victoriei – 8,2 mil. euro

0-49941-locul3.jpgCasa, construită în 1950, are în componenţă 19 camere şi se află în patrimoniul cultural al statului. Clădirea a fost renovată recent şi beneficiază de utilităţi moderne. Are o suprafaţă utilă de 1.455 mp şi se vinde împreună cu un teren de 1.076 mp. Dispune de trei bucătării şi şase băi. Imobilul este structurat pe demisol, parter, două etaje şi mansardă şi are la dispoziţie şase locuri de parcare. Oferta poate fi găsită pe site-ul imobiliare.ro.

Locul 4. Vilă în Corbeanca – 7 mil. euro

0-49942-locul4.jpgProprietatea este situată pe malul lacului din  interiorul ansamblului Paradisul Verde, localitatea Corbeanca, în proximitatea pădurii. Vila este aşezată pe un teren cu o suprafaţă de 5.000 mp şi are 2.400 mp construiţi, desfăşuraţi pe subsol, demisol şi parter. La nivelul parterului se află o zonă generoasă de recepţie, patru dormitoare cu trei bai şi toaleta de serviciu, bucătărie, dining, vestiar pentru piscină. La demisol se află piscina, zona de spa cu toaletă, duş şi bar, zona de club – biliard, bowling, cinema, toaletă – şi spaţiile de personal şi bucătăria principală, spălătorie, depozitare. La subsol se află toate sistemele care deservesc funcţionarea casei. Imobilul este promovat de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Locul 5. Vilă din zona Parcul Icoanei – 6,5 mil. euro

0-49943-locul5.jpgVila cu arhitectură clasică, situată pe strada Intrarea Armaşului, aproape de Parcul Icoanei, are un regim de înălţime de  subsol, parter, două etaje şi mansardă. Imobilul este construit pe un teren de 822 mp şi dispune de 20 de camere. Printre facilităţi se numără terasele largi, grădina spaţioasă, camere de serviciu, spălătorie şi camere de depozitare. Finisajele sunt din material durabile, cum ar fi marmura, lemnul masiv sau piatra. Casa este scoasă la vânzare prin intermediul CB Richard Ellis-Eurisko.

Locul 6. Vilă în Piaţa Romană – 5,5 mil. euro, fără TVA

Imobilul are o arhitectură cu influenţe mediteraneene şi a fost construit în 1938. Vila, extinsă pe demisol, parter şi două etaje, beneficiază de trei accese separate, spaţii generoase, precum şi bună partiţionare. Are o suprafaţă construită de 1.000 mp şi dispune tot de 1.000 mp de teren. Clădirea are în componenţă o centrală termică, sistem de alarmă şi aer condiţionat. Oferta este intermediată de DTZ Echinox.

Locul 7. Casă din zona Arcul de Triumf – 5 mil. euro

Imobil, promovat de CB Richard Ellis-Eurisko, este  situat pe strada Pictor G.D. Mirea, foarte aproape de Arcul de Triumf. Are un regim de înălţime de două etaje şi dispune de un teren  în suprafaţă de 418 mp. Printre facilităţi se regăsesc piscina, spălătoria, şemineul, terasa amenajată, lift pentru mâncare, finisaje superioare de lux.

Locul 8. Vilă din zona Dorobanţi – 4,9 mil. euro, fără TVA

Locuinţa este situată în nordul Capitalei, în apropiere de zona Ambasade, la intersecţia a două importante căi de acces între Dorobanţi şi B-dul Aviatorilor. Beneficiază de o intrare principală şi două secundare. Este desfăşurată pe o suprafaţă de 1.242 mp, dispusă pe subsol, parter, un etaj şi mansardă şi oferă posibilităţi diverse de amenajare şi alocare a spaţiilor în funcţie de destinaţia cerută. Terenul din jurul imobilului este de 1.577 mp şi are o grădină în suprafaţă de 1.160 mp. Oferta este promovată de DTZ Echinox.

Locul 9. Vilă din zona Aviatorilor – 4 mil. euro

0-49945-locul9.jpg

Locuinţa clasică, declarată monument naţional, a fost pentru o lungă perioadă de timp sediul Ambasadei Spaniei. Este situată pe strada Tirana, zona Aviatorilor, şi este structurată pe subsol, demisol, parter şi mansardă. Suprafaţa terenului din jurul imobilului este de 800 mp. Vila a fost scoasă la vânzare prin intermediul CB Richard Ellis-Eurisko.

Locul 10. Vilă Aviatorilor – 3,6 mil. euro

0-49946-locul10.jpgImobilul, care a fost închiriat ca spaţiu pentru birouri, este localizat pe Bulvardul Aviatorilor. Vila de tip subsol, parter, un etaj şi mansardă are o suprafaţă de 316 mp şi grădina de 287 mp. Terenul din jurul imobilului este de 415 mp. La subsol are opt camere şi la parter dispune de patru camere, bucătărie, două băi, terasa de 4,60 mp şi cămară. Etajul unu are în componenţă trei camere, bucătărie, două băi, trei terase cu suprafaţă totală de 13,75 mp şi cămară, iar la mansardă sunt cinci camere, bucătărie, baie, terasă de 6,76 mp şi cămară. Proprietatea este oferită la vânzare de John Taylor.