Cineastul Steven Spielberg a fost depăşit în topul celebrităţilor de la Hollywood cu cele mai mari venituri în 2009, situându-se pe poziţia a doua în acest clasament alcătuit anual de revista Vanity Fair, unde pe prima poziţie se află regizorul Michael Bay.

Celebra revistă americană a alcătuit topul 40 al cineaştilor cu cele mai mari venituri individuale de la Hollywood în 2009, care a fost realizat ţinând cont de rentele anterioare, procentele obţinute din încasările filmelor şi alte bonusuri.

Regizori bine plătiţi

Potrivit calculelor făcute de redactorii Vanity Fair, Michael Bay, regizorul filmului „Transformers: Răzbunarea celor învinşi”, s-a situat pe prima poziţie a acestui top, cu venituri de 125 de milioane de dolari în 2009, în principal datorită acestui lungmetraj – ce include un procent din încasări, venituri din vânzările de DVD-uri, de jucării şi alte obiecte promoţionale. Michael Bay a beneficiat în 2009 de venituri suplimentare ce i-au revenit pentru producţia filmelor „Vineri 13”, „Misterul gemenilor/ The Unborn” şi „A Nightmare on Elm Street”.

Pe locul al doilea s-a situat Steven Spielberg, cu venituri totale de 85 de milioane de dolari, din care 20 de milioane provin din producţia şi regia filmului „The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn”, ce va fi lansat în 2011.

Primele cinci poziţii ale topului alcătuit de Vanity Fair au fost ocupate de regizori. Pe poziţia a treia s-a situat Roland Emmerich, regizorul filmului „2012” (70 de milioane de dolari), urmat de James Cameron („Avatar”, 50 de milioane de dolari) şi Todd Phillips („Marea mahmureală/ The Hangover”, 44 de milioane de dolari).

Daniel Radcliffe are cele mai mari venituri

Actorul cu cele mai mari venituri în 2009 este Daniel Radcliffe, starul francizei „Harry Potter”, clasat pe locul al şaselea, cu 41 de milioane de dolari. Colegii săi din film, Emma Watson şi Rupert Grint, au ocupat poziţiile a 14-a, respectiv a 15-a, cu venituri de 30 de milioane de dolari fiecare.

Topul 10 a fost completat, în ordine, de Ben Stiller (40 de milioane de dolari), pe poziţia a şaptea, Tom Hanks (36 de milioane de dolari), J.J. Abrams (36 de milioane de dolari) şi Jerry Bruckheimer (35,5 milioane de dolari).

Brad Pitt şi Angelina Jolie nu lipsesc din top

Alte staruri care au reuşit să intre în acest top sunt Tyler Perry (11), Brad Pitt (40) şi Angelina Jolie (32), în timp ce vedetele francizei „Twilight” – Robert Pattinson şi Kristen Stewart – s-au situat pe poziţiile a 35-a, respectiv a 37-a.

Brad Pitt, care ocupă ultima poziţie în acest clasament, a obţinut venituri de 13,5 milioane de dolari în 2009.

SURSA: Mediafax