Fostul premier britanic Tony Blair va primi un salariu de 5 milioane de dolari anual din partea bancii de investitii JP Morgan care l-a angajat ca „senior advisor”.

Nu este rau deloc daca vorbim de un prim–ministru care nu avea un asemenea salariu cand era in slujba Majestatii Sale, mai ales ca este vorba de un job part-time si daca luam in considerare ca primele zvonuri privind leafa lui Blair nu „pariau” mai mult de 1 milion de dolari pe an. Cat este pensia lui Blair ca fost prim-ministru? Niste amarati de 125.000 de dolari pe an, o nimica toata comprativ cu cele 10 milioane de dolari pe care le va primi pentru memoriile ce urmeaza a fi publicate curand.

JP Morgan are nevoie de experienta lui Blair privind influentele economice si politice produce de procesul de globalizare. De asemenea, JP Morgan a fost aleasa sa ajute Trade Bank of Iraq sa intre pe piata bancara internationala.

Irakul are un potential urias avand in vedere banii obtinuti din tranzactiile cu petrol care vor ridica economia tarii in urmatorii ani.

Data: 15 ianuarie 2008

Sursa: RIA-NOVOSTI