Ne-au dat ordin să-i împușcăm pe toți: civili, copii! Nu doar copii, toți!

Potrivit clipului postat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) lângă Harkov, soldatul poate fi auzit spunând că trupele detașate în Ucraina au primit ordin să tragă în civili.

„Nu suntem suficient de mulți aici, suntem înconjurați! Și ne-au dat ordin să-i împușcăm pe toți: civili, copii! Nu doar copii, toți! La naiba cu voi!”, a spus soldatul în înregistrarea audio publicată pe Facebook.

Mai mult, poate fi auzit și un al doilea militar din Rusia care spune că un lunetist tocmai a ucis trei ucraineni.

„Un lunetist, care stătea deasupra noastră, a ucis trei în spatele gardului, care tocmai aprindeau o lanternă în direcția noastră”, a spus un alt militar, potrivit mesajului interceptat de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Mesajul transmis de Serviciul de Securitate al Ucrainei

De asemenea, Serviciul de Securitate al Ucrainei a transmis și următorul mesaj.

„Armata rusă aruncă tot mai multe forțe prin oraș, dar asta nu dă rezultatele dorite, iar pierderea ocupanților este incomparabilă. Din cei 2.000 de militanți ai așa-zisului LNR, care au vrut să ia cu asalt Harkov, acum sunt doar 20-25 de oameni în viață. Asta îi face pe invadatori să înnebunească, și astfel se dezvăluie adevărata față a păstrătorilor păcii”, au scris autoritățile ucrainene.

Soldații ruși aflați în Ucraina, supravegheați în permanență pentru a nu dezerta

Soldații ruși aflați în Ucraina sunt supravegheați în permanență de către mai multe „detașamente de protecție”, astfel încât să nu dezerteze. Acestora le este interzis să părăsească frontul iar un membru al Comitetului Radei Supreme pentru securitate și apărare națională a Ucrainei a comparat situația respectivă cu tehnicile folosite de Stalin.

Dezvăluirea a fost făcută de Fiodor Venislavski, un membru al Comitetului Radei Supreme pentru securitate și apărare națională a Ucrainei. Acesta a spus că „există informații că în forțele de ocupație sunt aşa-numite detaşamente de protecţie. Adică se repetă metodele de război ale lui Stalin și Hitler”.

De asemenea, Venislavski consideră că formarea unor astfel de detaşamente de protecţie este o măsură disperată și oferă un motiv de optimism pentru ucraineni, deoarece „inamicul este puternic, dar nu invincibil”.