Acuzații grave la adresa românilor! Alexandru Rafila a răbufnit: Era un abuz

Așadar, în cursul zilei, Alexandru Rafila a declarat că testarea gratuită pusă la dispoziție de către stat a dus la un fenomen nedorit, referindu-se, de fapt, la românii care fac cozi la centrele de testare pentru a nu mai plăti testarea la plecarea în vacanță.

”Lucrurile au mers bine la București, chiar dacă au fost anumite aglomerații, poate temporare, sau oameni care voiau să plece în vacanță și voiau să își facă test la DSP. Eu înțeleg că toată lumea vrea să meargă gratis în vacanță, dar era un abuz care, din păcate, a fost speculat de unele posturi de televiziune”, a declarat ministrul Sănătății.

Centrele de recoltare a probelor vor fi extinse la nivelul întregii țări

De asemenea, el a mai spus că centrele de recoltare a probelor vor fi extinse în weekend. El spune că în acest fel, pacienții care nu au medic de familie vor putea să meargă la spitale, unde li se vor prevala probe.

”Noi ne vedem de treabă, suntem în dispozitiv. O să extindem în weekend centrele de recoltare a probelor, pe care le-am început în București în weekendul trecut. O să le extindem la nivelul întregii țări, încât pacienții, în weekend, când nu au medici de familie, să se poată duce la spitale, unde să li se preleveze probe. E vorba doar de pacienții simptomatici, care se înscriu pe platforma direcțiilor de sănătate publică”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

Se recoltează 4.000 de probe pe zi în Capitală

Pe de altă parte, ministrul a mai spus că în centrele din București se recoltează, zilnic, aproape 4.000 de probe.

”La București deja am ajuns la circa 4.000 de probe pe zi, care s-au recoltat în aceste centre, iar ele vor funcționa, începând de săptămâna viitoare, doar în weekend; în timpul săptămânii avem cabinetele, cele 4.000 de cabinete, aproape, de medici de familie, care pot să facă testarea fără niciun fel de problemă. Asta este situația din ziua de azi”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.