Apple, Samsung sau Lenovo sunt doar câteva dintre companiile care au lansat deja o serie de produse noi, numai bune de cumpărat în perioada sărbătorilor sau a lunii cadourilor. Cu performanțe și caracteristici pentru toate gusturile, dar mai puțină variație la nivelul prețurilor. Desigur, vorbim, în cele mai multe cazuri, de vârfuri de gamă, care se lansează pentru a arăta cât de performante pot fi produsele companiei, volumul de vânzări fiind făcut de modelele accesibile din portofoliu. Nici măcare Apple nu mai face o excepție de la acest tip de marketing, cu modele iPhone 6 și iPhone 6+ care pleacă de la 200 de dolari și urcă până la 800. Din păcate, prețurile amintite sunt în SUA, cele din Europa și de la noi fiiind considerabil mai mari (cel mai probabil între 2.000 și 6.000 de lei).

Dacă despre iPhone s-a scris deja foarte mult, urmează să se scrie și despre ultimele apariții de la Samsung. Galaxy Alpha și Note 4, care intră în competiție directă cu Apple, mai exact cu modelele anterioare, iPhone 5 cu Alpha, și iPhone 6+ cu Note 4. Ultimul este vârf și pentru orice înseamnă smartphone cu Android, cu performanțe mai bune chiar decât Nexus 6, lansat de Motorola. Cu o oarecare diferență de preț, Nexus fiind în jur de 2.600 lei, iar Note 4 circa 3.200 lei. Alături de Note, Samsung a prezentat și noul ceas inteligent Gear S, independent acum de telefon, având propriul sim.

Pe piața tabletelor, Apple se luptă mai degrabă cu Lenovo, care și-a lansat recent noua gamă Yoga, în care sunt incluse și modele cu sistem de operare Windows 8.1, ca și ecrane de 13 inci. Cei de la Lenovo au și venit cu studii importante, care arată că tabletele, în ciuda mobilității disponibile, sunt folosite mai mult acasă, pentru divertisment. De aceea s-a și decis lansarea unei tablete de 13 inci, adică mai dificil de cărat în geantă, dar mai comodă pentru vizionat filme acasă. Apple a „răspuns” prin lansarea noii game iPad Air 2, mai subțire decât precedenta, și anunțată ca fiind cea mai subțire din lume, adică doar 61 mm. Oricum, anul nu s-a încheiat, așa ca mai avem de participat la câteva lansări.