Potrivit lui Cîțu, , sumele suplimentare față de norma anuală de amenzi  au fost, în 2017,  de 3,3 milioane de lei de la firme și 650.000 de lei de la persoanele fizice. 

Îngirjorător pentru contribuabili este că după cum spune Cîțu, sumele ce vor trebui colectate anul acesta sunt cu mult mai mari decât anul trecut. 

” La pagina 12 a acestui document(nr: un raport ANAF) este dovada că Liviu Dragnea, și PSD, deși au tot dezmințit, au început o vânătoare organizată în cel mai mic detaliu, inspirată din regimul sovietic, a cetățenilor și companiilor private pentru a colecta mai mulți bani la buget.  Pentru 2017 ținta suplimentară pentru fiecare inspector ANAF a fost de a aduce 3.3 milione lei în plus de la persoane juridice și 650.000 lei de la persoane fizice…Vă dau o veste foarte proastă. Sumele suplimentare de colectat în 2018, după primele 3 luni de execuție bugetară, sunt mult mai mari ca cele de anul trecut.”, a scris senatorul.  

Pe de altă parte, la finalul anului trecut, în Parlament a ajuns un proiect de lege care prevede că angajații ANAF pot fi recompensați cu până la 15% din sumele colectate sub formă de amenzi.