"Toate biletele vândute până în acest moment vor fi onorate asigurând transportul pasagerilor, iar operaţiunile de zbor vor continua conform orarului existent. Practic, este o continuare a activităţii Blue Air, a unei companii înfiinţate în urma cu 9 ani care a crescut şi a ajuns să transporte anual peste 1,5 milioane de pasageri. Firma doreşte să se consolideze pe piaţa", a spus Răcaru.

Reprezentantul acţionarului majoritar al companiei Blue Air, Airline Management Solutions, avocatul Arthur Flieger a adăugat ca transferul efectiv al business-ului Blue Air se va finaliza probabil în 2-3 săptămâni.

Compania Airline Management Solution, un start up cu acţionariat româno-belgian, a fost declarată câştigătoarea licitaţiei pentru preluarea business-ului operatorului aerian low-cost Blue Air, valoarea tranzacţiei cifrându-se la 30 milioane euro.

Oferta declarată câştigătoare depusă de Airline Management Solutions SRL constă într-un avans de şase milioane lei şi garanţii bancare suplimentare de cinci milioane euro pentru eliberarea cash-ului colateral.

Firma Airline Management Solutions SRL are în acţionariat exclusiv specialişti în aviaţie, cu experienţă în domeniu şi management orientat către dezvoltarea zborurilor în regim smart flying. Oferta trebuie aprobată de creditori şi acţionari înainte de a se face transferul efectiv al business-ului.

Blue Air se vinde cu obligaţii de aproximativ 28 milioane euro reprezentate în principal de obligaţia de a transporta pasagerii care au achiziţionat bilete în avans şi de alte câteva creanţe. Obiectul tranzacţiei îl fac activele necorporale ale societăţii, brand-ul, marca, know-how-ul, Web site-ul, platforma de rezervare bilete, cesiunea contractelor de leasing, depozitele cash colaterale şi participaţiile la Blue Aero SRL şi la Ingragroup SRL.

Compania aviatică Blue Air, deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, nu se află în nicio procedură judiciară şi îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, conform orarului de zbor, fără ca pasagerii să fie afectaţi în vreun fel de procesul de vânzare, conform Casei de Insolvenţă Transilvania.
Sursa: Agerpres