Răsturnare de situație în privința carantinei din Timișoara! Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis ridicarea carantinei.

Legea prevede o majoritate de două treimi din voturi, pentru ca decizia de carantinare să fie adoptată. Or, această majoritate nu a fost atinsă în CJSU Timiş

Răsturnare de situație în privința carantinei din Timișoara! Decizia care schimbă totul

”În urma analizelor de risc efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi a avizelor emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică – sâmbătă, 20.03.2021, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localităţile: Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de 7 zile.

În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează : 20 voturi pentru, 9 abţineri şi 9 voturi împotrivă, astfel ca prelungirea măsurilor de carantinare pentru localităţile: Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenţi pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare.

În ceea ce priveşte comuna Moşniţa Nouă şi comuna Ghiroda, analiza de risc întocmită de către Direcţia de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste 2 localităţi, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru aceste 2 localităţi”, arată comunicatul de presă al CJSU Timiş, potrivit news.ro.

Carantină cu controverse

Reamintim că intenția primarului Dominic Fritz de a plasa Timișoara în carantină a stârnit controverse și proteste încă de la anunțarea ei.

Nu doar timișorenii de rând s-au revoltat, un important număr dintrei ei protestând în stradă, în ultima zi de dinaintea instituirii caratinei, dar și președintele Consiliului județean Timiș, Alin Nica, a declarat că nu este de acord cu carantinarea municipiului Timişoara şi a zonei periurbane.

”Nu sunt de acord cu carantinarea fără discernământ a municipiului Timişoara şi a zonei periurbane. În cadrul discuţiilor de astăzi cu şeful DSU Raed Arafat, cu directorul DSP Timiş şi cu primarul Timişoarei am solicitat cifrele, datele şi previziunile pe baza cărora se încearcă instituirea carantinei. Până în momentul de faţă nu am primit argumente solide astfel că decizia mea este împotriva unei carantine formale, lipsite de eficienţă”, a scris Alin Nica pe pagina sa de Facebook.