Bucureștiul, în carantină? Raed Arafat spus chiar acum. Ce se întâmplă cu Capitala

În acest context, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a vorbit pe marginea acestui subiect. El a precizat că sâmbătă a avut loc o ședință pentru a se discuta și dezbate ce decizie se va lua cu privire la situația din Capitală. El a precizat clar că nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului.

“Această sedinţă a fost pentru a discuta şi a dezbate, cu toţi care sunt în jurul mesei, punctele lor de vedere urmând ca această analiză să se facă în două-trei zile şi să de vină cu concluziile finale. Se va lua o decizie pe baza analizelor. Nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului“, a mai spus Arafat.

Șeful DSU a mai spus că ședințele vor continua pentru încă două zile pentru a se decide dacă măsurile restrictive aflate deja în vigoare vor fi prelungite, nu pentru a decide carantinarea Capitalei.

“Mâine, la ședința Comitetului Județean pentru situații de urgență se va decide prelungirea măsurilor restrictive aflate deja în vigoare, nu pentru a decide carantinarea Bucureştiului”,  a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Numărul paturilor de la ATI va fi suplimentat

Având în vedere creșterea numărului de cazuri, Raed Arafat a anunțat că vor fi suplimentate paturile pentru Terapie Intensivă la nivel național. Amintim că și numărul pacienților cu forme grave ale COVID, care au nevoie de ATI, a crescut.

„Au fost prezentate toate aspectele dpdv medical la situația de acum. Nu au fost luate decizii. Au fost numai pentru a discuta și dezbate punctele lor de vedere. Această analiză se face în 2-3 zile și să se vină cu niște concluzii finale.

Paturile pe secțiile la ATI: la București au fost suplimentate patruile; azi facem tot ce putem să aducem stocătorul la București. La Malaxa avem 5 paturi suplimentare, la Matei Balș e capacitate de 40 de paturi au ajuns (erau în jur de 20 de paturi inițial), iar la spitalul Sf. Pantelimon vrem să ajungem la 40 de paturi.

Când a fost făcută ultima analiză erau 1408 paturi. Acum o să crească. De la intebnția de a crește și până la operaționaluza patruile durează câteva zile”, a spus Raed Arafat în urma unei ședințe la care au participat premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și vicepremierul Dan Barna.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu