Vești bune pentru locuitorii orașului Timișoara. Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Dominic Fritz. Potrivit acestuia, șase noi paturi ATI sunt funcţionale la Spitalul Municipal din Timişoara, începând de joi, fiind destinate pacienţilor cu COVID-19, în contextul în care, de mai multe săptămâni, în secţiile de Terapie Intensivă din municipiu nu mai există niciun loc liber pentru bolnavii infectaţi şi aflaţi în stare gravă.

Totodată, primarul a mai subliniat faptul că, la Timişoara, vor fi deschise şi noi centre de vaccinare. Se fac toate eforturile necesare pentru ca răspândirea bolii să fie ținută sub contol.

“Nevoia de paturi ATI nu a fost niciodată mai acută ca acum. Îi rog pe timişoreni să respecte toate regulile de distanţare, să se protejeze cât de bine pot, pentru că situaţia este foarte serioasă. Cu toţii ne dorim să ne petrecem sărbătorile alături de prieteni şi familie şi vom putea face asta numai dacă vom reuşi să oprim împreună răspândirea acestei boli”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Unde vor fi disponibile noile paturi de la ATI

În ceea ce privește noile paturi, acestea au fost instalate în clădirea Spitalului Municipal de pe strada Daliei. Tot astăzi, se va finaliza şi pregătirea personalului care va deservi aceste paturi.  Astfel, în total, la Spitalul Municipal, aflat în subordinea Primăriei Timişoara, există acum 12 locuri pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19, potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara.

De menționat este faptul că, înainte de funcţionalizarea acestor paturi, în Timişoara existau 35 de locuri ATI pentru cei infectaţi cu COVID-19, iar în prezent, numărul acestora ajunge acum la 41.

În același timp, la Spitalul modular de campanie operat de Ministerul Apărării Naţionale şi aflat pe Stadionul CFR se va deschide zilele acestea o secţie ATI cu 10 paturi.

Totodată, săptămâna viitoare, mai exact pe 23 martie, se vor deschide încă trei centre de vaccinare împotriva COVID-19 în Timişoara, totalizând 20 de noi fluxuri de vaccinare. Cele trei sunt la Continental (Calea Buziaşului nr. 11), Incuboxx şi la Muzeul “Corneliu Miklosi” (Take Ionescu nr. 83). Toate cele trei centre vor fi dedicate vaccinării cu doze Pfizer.

Trebuie menționat faptul că, în prezent, în Timişoara există 5 centre active, cu 28 de fluxuri, la Iulius Mall, ISHO, clădirea STPT de pe intrarea Doinei, Casa Tineretului şi Vox Technology Park.

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu