Arc peste timp

Adriana Stoicescu, judecător la Tribunalul Timiș, a reacționat joi, 11 martie, pe propria pagină de Facebook după ce Parlamentul României a respins legea care ar fi obligat magistraţii să nu facă parte din serviciile secrete.

„Arc peste timp. Martie 1990. Din balconul Operei din Timişoara, pleca spre ţară Proclamaţia cu al ei punct 8. Punct ce ar fi trebuit să reprezinte piatra de temelie a Legii lustraţiei, care ne-ar fi adus însănătoşirea morală a unei societăţi devorată de cancer.

Cancerul comunismului, nedreptăţii, privilegiilor, pilelor, imposturii, minciunii. Cancerul sărăciei. Cancerul justiţiei politizate, derulate sub oblăduirea Securităţii, cu soluţii dictate de partid şi camarila politica a vremurilor.

Martie 2021. Parlamentul României respinge legea care ar fi obligat magistraţii să nu facă parte din serviciile secrete. 31 de ani inutili, o palmă pe obrazul Timişoarei. 31 de ani anulaţi de o basculanta de noroi pe memoria tinerilor împuşcaţi pe treptele Catedralei din Timişoara. 31 de ani DEGEABA”, a scris Adriana Stoicescu pe propria pagină de socializare.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea