Francezii de la TF1 se află în discuţii cu mai mulţi distribuitori pentru a lansa un canal 3D în 2011, după ce în vara acestui an a transmis cinci meciuri de la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud.

“TF1 se află în discuţii cu Canal Sat, operatorul de cablu Numericable şi mai mulţi furnizori de Internet din Franţa pentru a lansa canalul 3D”, a declarat Laurent Solly, CEO TF1 Publicite.

“Viabilitatea proiectului va depinde în mare măsură de valoarea acordurilor financiare. Costurile de producţie sunt ridicate, de fapt sunt de două-trei ori mai mari decât cele ale unui program convenţional” a adăugat Solly.

În Franţa, s-au vândut până în prezent în jur de 120.000 de televizoare 3D, conform datelor companiei Gfk.

Eurosport 3D

Eurosport, care este controlat de grupul TF1, a anunţat de asemenea că va lansa un canal 3D la anul, iar primele transmisii 3D vor fi de la Campionatul Mondial de Rugby care va avea loc anul viitor în Noua Zeelandă. Canalul 3D va transmite şi meciuri ale echipei naţionale de fotbal a Franţei.

În Franţa, postul de televiziune Canal Plus a lansat deja un canal 3D care va începe să emită la începutul anului viitor.

În Marea Britanie, BSkyB a lansat în septembrie Sky 3D, care transmite 3D meciurile din Premier League, iar în SUA canalul sport ESPN transmite deja 3D.

Discovery va lansa un canal 3D în prima parte a anului viitor, în Statele Unite ale Americii, urmând ca ulterior noua televiziune să fie distribuită la nivel internaţional, a declarat David Zaslav, preşedinte şi CEO al companiei Discovery Communications.