Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a precizat că de a 1 iunie se va discuta despre testarea populaţiei privind dezvoltarea de anticorpi la Covid-19. Potrivit acestuia, procedura nu va fi începută la acea dată, ci va fi realizată eşantionat.

„Este vorba despre o testare eşantionată a populaţiei, nu globală, ca să zicem aşa. O să practicăm un studiu de seroprevalenţă, să vedem numărul de pacienţi care au anticorpi pentru Covid-19, care au trecut, deci, prin această infecţie. Această testare are rolul de a avea o imagine a răspândirii infecţiei la nivelul populaţiei, am putea să vedem ce categorii au fost mai afectate şi în ce regiuni”, a spus secretarul de stat

Potrivit acestuia, proiectul urmează să fie implementat „în momentul în care considerăm că am stăpânit fenomenul acut şi în care focusul este pe testarea prin PCR pentru diagnostic pozitiv antigen”.

„Această variantă va fi pusă în discuţie după data de 1 iunie, când ar urma să înceapă a doua etapă de relaxare a măsurilor. Atunci ne vom pune problema să facem un asemenea studiu”, a punctat Horaţiu Moldovan.