Deşi nu se poate confirma că bandele sunt direct legate de Statul Islamic, simbolurile sale sunt vizibile pe uşi şi pe pereţi. Singurul lucru ce pare să funcţioneze acolo este criminalitatea, notează realizatorii reportajului.

Potrivit unui reportaj al televiziunii Deutsche Welle, bandele de sirieni se află pe insula grecească Lesbos, relatează luni greekreporter.com, citat de Agerpres.

În acest material, parţial filmat în secret, sunt arătate sloganuri pro-ISIS pe zidurile taberei supraaglomerate, cea mai mare din Grecia şi unde condiţiile sunt considerate cele mai rele din Europa.

Sub nasul autorităţilor elene, bande din Siria controlează traficul de droguri şi prostituţia. Membrii bandelor nu ezită să folosească violenţa, utilizând cuţite şi bazându-se pe legea şaria (legea divină n.r.), potrivit reportajului.

Ofiţeri de securitate germani au confirmat că membri ai Statului Islamic trăiesc în Moria împreună cu 8.000 de solicitanţi de azil, potrivit informaţiilor difuzate de Deutsche Welle şi citate de portalul elen de ştiri.

Ei şi-au exprimat de asemenea îngrijorarea că unii dintre aceştia s-ar fi mutat la Atena în drum spre Europa de Vest.

Reportajul Deutsche Welle descrie un climat de violenţă şi infracţionalitate în tabără, despre care autorităţile elene fie că nu ştiu sau aleg să îl ignore.