Oficialii unuia dintre cei mai mari producători de farmaceutice din România, Terapia Ranbaxy, au anunţat revenirea lui Dragoş Damian la conducerea companiei.

“Sunt extrem de onorat să revin la cârma Terapia Ranbaxy, cel mai mare producător de medicamente generice din România şi membru al grupului japonez Daiichi Sankyo, o companie globală bazată pe cercetare şi dezvoltare. De asemenea, sunt bucuros să îmi reintru în atribuţii într-o companie în care, alături de o echipă de peste 700 de specialişti, pot contribui la creşterea şi dezvoltarea unui model integrat farmaceutic, cuprinzând operaţiuni comerciale şi industriale, unităţi de cercetare şi dezvoltare, laboratoare de calitate, de farmacovigilenţă şi de studii clinice şi de bioechivalenţă”, a declarat Damian.

Nou depozit de produse finite

Acesta a mai anunţat finalizarea investiţiei într-un nou depozit de produse finite.Acesta este localizat într-o clădire industrială din localitatea Apahida, situată la 10 km de sediul central al companiei din Cluj-Napoca. Având o capacitate de depozitare de 1.900 de paleţi şi o suprafaţă totală de 1.600 de metri pătraţi, investiţia a contribuit la crearea a 6 noi locuri de muncă.

„Construit şi amenajat în acord cu regulile de bună practică de fabricaţie şi distribuţie, depozitul din Apahida – Cluj a fost deja inspectat de către Agenţia Naţională a Medicamentului la începutul lunii decembrie. Până la finalul anului estimăm că vom primi undă verde astfel încât din luna ianuarie să putem lucra la capacitate maximă”, a declarat Cornelia Pop, Director Asigurarea Calităţii în cadrul Terapia Ranbaxy.

Terapia vizează parteneriate cu autorităţile

În ceea ce priveşte planurile de viitor, CEO-ul Terapia Ranbaxy a menţionat: că se va urmări demararea de parteneriate cu autorităţile. “Vom urmări să demarăm, în rând cu alte companii care au investit şi continuă să investească pe plan local, parteneriate cu autorităţile pentru relansarea  industriei farmaceutice din România, un domeniu tehnologic de vârf care poate contribui semnificativ în 2010 şi în perspectivă la revenirea post-criză a economiei locale”, a spus Damian.

Dragoş Damian are 42 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca. Damian lucrează în industria farmaceutică din România din 1994, atunci când s-a alăturat echipei Roche unde a promovat până la poziţia de Medical Manager. În perioada 1999-2004 a condus reprezentanţa locală a Menarini / Berlin Chemie. Dragoş Damian a fost directorul executiv al Zentiva Bucureşti în perioada aprilie 2008- iunie 2009, iar între 2006 şi 2008 a ocupat funcţia de director general în cadrul Terapia Ranbaxy, parte a grupului indian Ranbaxy Laboratories. În iulie acest an a fost numit general al diviziei din România a companiei Actavis.