Eugen Teodorovici anunţă că are de gând să dea în judecată Partidul Social Democrat din cauza încălcării statului partidului. Fostul ministru de Finanţe, care vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al partidului, atrage atenţia că ar trebui să existe candidaturi uninominale pentru fiecare funcţie de conducere din PSD, aşa cum prevede statutul partidului.

În schimb, conducerea interimară a social-democraţilor a stabilit ca funcţiile de conducere să se facă pe moţiuni, în aşa fel încât cel care vrea să candideze cu funcţia de preşedinte să prezinte şi echipa formată din prim-vicepreşedindţi şi vicepreşedinţi.

Congresul PSD la care urmează să se aleagă noua conducere a partidului ar trebui organizat pe data de 22 august. Vineri, 7 august, la ora 16:00, a fost termenul limită pentru depunerea candidaturilor.

Surse de la vârful PSD spun că Marcel Ciolacu se va prezenta în faţa partidului cu o echipă din care vor face parte Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinți și alți 11 vicepreședinți, dintre care 3 pe domenii de activitate și 8 vicepreședinți pe regiuni. Pentru funcția de secretar general candidează Paul Stănescu, iar pentru cea de președinte al Consiliului Național Vasile Dâncu și Dumitru Buzatu.

Teodorovici: Dacă nu se respectă Statutul PSD, voi merge în instanță și am să câștig

Eugen Teodorovici contestă vehement intenţia lui Ciolacu şi arată că se încalcă astfel statutul partidului: „Prin hotărârea CExN din 30.07.2020 s-a modificat Statutul PSD, încălcându-se astfel chiar prevederile Statutului de la art. 119, alin. 1, conform cărora doar Congresul PSD: adoptă sau modifică, prin hotărâre, Statutul PSD, cu votul a cel puțin 2/3 din numărul delegaților prezenți”, notează digi24.ro.

„Eu, astăzi îmi depun candidatura și voi atașa toate documentele, inclusiv paragrafele din Statut care stabilesc această procedură. Dacă nu se respectă Statutul PSD, voi merge în instanță și am să câștig. Statutul poate fi modificat doar de Congres și aprobat de Tribunal.

Nu poți să stabilești în CEX modificările, să pui la punctul 1 al ordinii de zi de la Congres modificare statutului și la punctul doi să alegi conducerea în baza modificărilor, așa cum vrea Ciolacu. Ei nu cunosc nici legile țării, nici statutul partidului”, a mai precizat Eugen Teodorovici.