Fostul ministru al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a postat pe pagina sa de Facebook un atac dur la adresa liderului interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Teodorovici este de părere că PSD nu este un partid de lași și trădători. Mai mult decât atât, acesta a notat că unii se pregătesc pentru o fraudă imensă.

”PSD NU este un partid de laşi şi trădători, iar organizaţiile, membrii şi susţinătorii săi de la nivel local, judeţean şi, sper, chiar şi de la centru, NU se pot preda în faţa acestei imense fraude pe care unii o pregătesc de la preluarea ilegală a conducerii PSD în urmă cu 9 luni!

Dacă PSD acceptă ca primul pas către reformă să înceapă cu un mare furt, atunci nu mai există nici speranţă, nici salvare, căci de onoare şi moralitate nu mai poate fi vorba”, a scris pe Facebook Eugen Teodorovici.

Candidează pentru funcția de lider al PSD

În continuarea mesajului, Teodorovici și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de conducere a partidului. În plus, acesta a cerut respecetarea Statului PSD.

”Mă refer la dreptul de a vota orice modificare a Statutului partidului şi de a decide în privinţa alegerii sau revocării conducerii PSD (pentru cei interesaţi, fac referire la articolele 119 şi 121 din Statutul PSD în vigoare la data de 29 iunie 2019, care nici măcar nu este publicat pe site-ul oficial al partidului).

Aşa-zisa conducere interimară, prin vocea unui aşa-zis preşedinte pretins fondator, fără prestanţă şi lipsit de «coloană vertebrală», a anunţat de ceva vreme o nouă formulă de organizare a alegerilor pentru conducerea PSD, prin moţiune, adică o candidatură în echipă.

Dar nu s-a grăbit (în cele 9 luni!) să adopte această modificare a Statutului partidului prin votul majorităţii, adică al Congresului PSD, ci doar prin decizia Comitetului Executiv Naţional, şi aceasta luată pe fugă abia acum câteva zile, în data de 30 iulie.

Tot atunci s-au stabilit şi data alegerilor, pe 22 august, dar şi Regulamentul privind depunerea candidaturilor (până vineri, 7 august, ora 16.00)”, a mai scris Teodorovici.

Ciolacu, o marionetă în mâna unui ventriloc politic

Eugen Teodorovici nu s-a oprit aici și și-a continuat mesajul printr-o replică devastatoare la adresa lui Marcel Ciolacu. Mai mult decât atât, fostul șef al Finanțelor a scris că Ciolacu a urmărit doar ”transformarea PSD într-un partid care să servească scopului celor ce vor să-l aducă la nivelul de „partid de buzunar”.

”Este noua politică a unei “conduceri” interimare ilegitime care, prin acţiunile sale de până acum, nu a demonstrat decât că urmăreşte transformarea PSD într-un partid care să servească scopului celor ce vor să-l aducă la nivelul de „partid de buzunar” şi să poată servi mult mai uşor intereselor politice conjuncturale.

Totuşi, vă rog să vă puneţi măcar o întrebare: mai aveţi sentimentul că opinia voastră contează şi că vă simţiţi cu adevărat reprezentaţi de un “preşedinte” interimar pe post de marionetă în mâna unui ventriloc politic?

Aveţi încredere că votul pentru alegerea conducerii PSD, din 22 august, va fi unul corect?”, a mai scris Teodorovici în poastare.

S-au încălcat prevederile statului

”Mai contează, stimaţi colegi şi membri PSD, că prin aceeaşi hotărâre a CExN (NU a Congresului!) s-au adus modificări ale Statutului partidului aprobat în data de 29 iunie 2019, de la, să zicem, minore redenumiri ale structurilor de decizie judeţene, de sector şi centrale, până la modificări ale componenţei structurilor de conducere ale partidului de la nivel judeţean şi central?

Vă interesează faptul că acelaşi CExN, actual Consiliu Politic Naţional, a decis că în structura centrală de conducere vor fi 16 membri, faţă de 19 şi a redus numărul vicepreşedinţilor din partea celor 8 regiuni de la doi la unul singur, renunţând şi la principiul european al egalităţii de gen (prevăzut în Statut la alin. 6 de la art. 119)?

Dacă acceptaţi ca reforma PSD să înceapă cu un jaf … noapte bună! Vreau să cred că sunt mult mai mulţi cei care vor avea curajul să spună NU organizării unui congres nestatutar de către o “conducere” interimară ilegitimă! Eu îmi voi depune candidatura numai în condiţii de legalitate, conform prevederilor Statutului PSD”, a anunţat Teodorovici.

Sursa foto: INQUAM/Ilona Andrei