Acesta a subliniat că ”legal, responsabili cu organizarea alegerilor sunt cei din Guvernul României. Eu am transmis o scrisoare premierului Orban – şi domnul Robert Cazanciuc, președintele Senatului, a semnat cu mine scrisoarea – ca prim-ministrul să vină în fața plenului reunit al Parlamentului şi să spună foarte clar dacă au scăpat situația de sub control pentru că vedem că s-au luat noi măsuri de restricții.”

Marcel Ciolacu a făcut referire explicită la cadrul constituțional, subliniind că organizarea efectivă a alegerilor este apanajul Executivului. ”Astea sunt atribuțiile constituționale. Când vrei să guvernezi, să fii prim-ministru, ai şi beneficii de a sta în izolare la Vila Lac cu piscină, dar ai şi responsabilități. Responsabilitatea domnului Orban este clară: să vină să spună nu numai clasei politice, ci şi românilor dacă pot fi organizate alegeri, dacă pot fi deschise școlile şi să dea lămuriri şi asigurări că românii vor merge în siguranță, în ceea ce privește sănătatea lor, în ziua alegerilor. Este atributul Guvernului să organizeze alegeri, nu este atributul clasei politice”, a spus Marcel Ciolacu.

Din ce în ce mai mulți români se îndoiesc de oportunitatea organizării alegerilor în contextul creșterii exponențiale a numărului de cazuri confirmate Covid-19 la nivel național. Nici USR pare că nu mai dorește organizarea alegerilor, Dan Barna solicitând chiar consultări la Cotroceni pe această temă.

Politicianul care se încăpățânează să riște viața românilor este, culmea, același politician care se face responsabil de evoluția nefastă a actualei pandemii. Este vorba de premierul Orban care știe că dacă alegerile vor fi amânate, Guvernul său își va pierde ultimul dram de credibilitate. Orban, de fapt, își joacă cariera politică în detrimentul sănătății și siguranței generale a românilor. Dacă alegerile vor fi amânate, șansele sale de a le câștiga vor fi minime, ceea ce îi va oferi lui Iohannis oportunitatea de a scăpa, odată pentru totdeauna, de Orban din fruntea PNL.

Marcel Ciolacu a punctat că nivelul de credibilitate al Guvernului este deja la un minim: ”Situația a scăpat de sub control, românii nu mai au încredere în acest Guvern, este lipsit total de credibilitate şi din punctul nostru de vedere  trebuie să plece.”