La finalul anului trecut, apariția taxei pe lăcomie a reprezentat o lovitură extrem de dură pentru mediul de afaceri. Opoziția, societatea civilă sau băncile au reacționat ferm și au cerut guvernului anularea ordonanței.

Iată că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu a rămas impasibil la protestele apărute și a oferit presei indicii care pot duce la concluzia că OUG 114 va fi modificată:

”Discuții au fost, chiar și eu am avut discuții la BNR, subiectul fiind pe ordinea de zi ordinară. Acolo BNR ne-a pus la dispoziție o analiză pe OUG 114, analiză pe care în mare o știam. O să se vadă că măsurile Guvernului vor produce efectele scontate. Nu aș vrea să anticipez o modificare a OUG 114. Legislația în vigoare este modificabilă. Nimeni nu pleacă de la idei preconcepute, dar credința mea este că lucrurile se vor așeza pentru toată lumea. Nu contează ce modificăm, contează ce decizie luăm pentru a se schimba acest mecanism. Vrem să fie o abordare corectă față de români, nu în defavoarea băncilor.”, a declarat Eugen Teodorovici.