Liviu Dragnea este în alertă după ce fiul său, Valentin, trebuie să se prezinte în fața judecătorilor pentru a da explicații. El este citat miercuri începând cu ora 9.00 la Tribunalul Bucureşti, unde judecătorii îi vor cere detalii în dosarul Tel Drum, susține știrilekanald. În acest dosar sunt judecaţi directorii firmei de construcţii din Teleorman.

Mai exact, în discuție se află dosarul în care Petre Pitiş, director general al Tel Drum, Nedea Florea, director adjunct, şi Mircea Vişan, angajat al firmei, sunt judecaţi pe fond după ce procurorii DNA i-au acuzat de obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriu, procurorii DNA reţin că Tel Drum şi reprezentanţii societăţii au obţinut ilegal o rambursare de 1 milion de euro.

Liviu Dragnea e acuzat în Dosarul Tel Drum de abuz in serviciu (2-7 ani), grup infractional organizat (1-5 ani) şi fraude cu fonduri europene (2 la 7 ani), infracţiuni pe care le-ar fi comis în perioada în care era şeful Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, adică în perioada 2000-2012.

Liviu Dragnea are însă șanse mari să scape de aceste acuzații, pentru că faptele de care e acuzat sunt la un pas de prescriere. Singura situaţie în care faptele lui Dragnea ar fi departe de prescriere, e aceea în care procurorii DNA ar dovedi că el s-a implicat în grupul infracţional al Tel Drum şi după ce nu a mai deţinut funcţia de preşedinte al CJ Teleorman.

De altfel, fostul șef al PSD se confruntă cu probleme mari la Rahova. Els-a plâns în fața judecătorilor de la la Judecătoria Sectorului 5 de tratamentul care i-a fost aplicat după ce a dat un interviu fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu.

Fostul lider social-democrat a intentat două procese Penitenciarului unde este încarcerat și care a dispus această măsură. Liviu Dragnea a spus judecătorilor că nu știa de la început că acea conversație pe Skype cu fosta sa consilieră și că i s-a transmis acest lucru ulterior.