Conform ultimei declaraţii de avere a lui Teodor Atanasiu, depusă în 2019, acesta a încasat în anul 2018 de la ANRE, pentru fucţia de membru în Comitetul de Reglementare, aproape 480.000 de lei.

Competiție pentru funcţia de consilier al ANRE

Funcţia este dorită şi de Mircea Man, fost lider al PNL Maramureş. Deoarece are susținerea lui Ludovic Orban, aceste este considerat predispus pentru a câștiga postul.

Marian Petrache a anunţat că vrea să candideze pentru o funcţie de consilier la Curtea de Conturi. Mandatul pentru acest post este de de nouă ani. Totuși, deoarece are susţinerea conducerii centrale, Claudia Boghicevici este favorizată pentru acest post. Situația urmează să fie tranşată și în acest caz printr-un vot. Un consilier al Curţii de Conturi încasează lunar aproximativ 5.500 de euro.

Guvernul va adopta proiectul care decide data alegerilor locale

În şedinţa de săptămâna viitoare, Guvernul va adopta proiectul de lege prin care se propune ca alegerile locale să aibă loc pe data de 27 septembrie, conform unui anunț făcut sâmbătă de Ludovic Orban.

„Propunerea noastră pentru data alegerilor va fi 27 septembrie. După promulgarea legii de prelungire a mandatelor (aleşilor locali – n.r.), adoptată de Parlament, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom propune data alegerilor – 27 septembrie – şi, evident, o serie de alte măsuri, dintre care unele măsuri sunt legate şi de o protecţie a persoanelor implicate în procesul electoral”, a transmis Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Suceava.

Sursă foto: INQUAM Octav Ganea