UPDATE: Toți delegații trebuie să deschidă perdelele la cabină când votează, a transmis Ion Stefan, presedintele PNL Vrancea.

Stire inițială

Surse ne-au declarat că tensiunile din PNL s-au amplificat și mai mult sâmbătă dimineață. Mai exact, un prim factor de dispută l-a reprezentat modul în care vor arăta cabinele de vot.

Deși echipa premierului Florin Cîțu a propus să fie cabine la fel ca la orice tip de alegeri, secretizate cu perdea, cei din echipa Orban au cerut ca votul să fie unul deschis.

În acest context, surse politice susțin că mai mulți susținători din echipa lui Ludovic Orban au luat cu asalt cabinele de vot și au început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul.

Echipa lui Orban rupe perdelele de la Congres

Potrivit surselor, este vorba despre deputatul PNL Alex Kocis, Cristian Darosi, dar și Radu Nicolescu, fost consilier de stat în Guvernul condus de Ludovic Orban. Aceștia ar fi început să rupă perdelele de la cabine chiar de dimineață.

În ceea ce privește comentariile acestora, cei trei liberali susțin că votul nu este unul secret. Totodată, sursa citată precizează că această atitudine a echipei lui Orban vine de teama eșecului.

„Oamenii lui Orban, disperați! Rup perdelele de la cabinele de vot pentru a acuza că votul nu este secret. Echipa lui Orban recurge la metode mizerabile, înainte de a incepe Congresul. Conștienți că pierd, aceștia au recurs la practici care sa vicieze procedura de vot, cel mai probabil pentru a încerca să oprească votul.

Astfel, oameni din echipa lui Ludovic Orban au rupt perdelele de la cabinele de vot, pentru a acuza că secretul votului nu este asigurat. Deputatul Pnl Alex Kocis, Cristian Darosi, angajat la PNL Online, Radu Nicolescu, fost consilier de stat în Guvernul Orban, au început să rupă perdelele de la cabinele de vot, de dimineața, in jurul orei 9.00. Toti sunt oameni din echipa lui Ludovic Orban”, au precizat sursele citate.

Amintim faptul că liberalii se reunesc azi în congres pentru a alege noul preşedinte al PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu. La reuniunea liberalilor, care se va desfăşura la Romexpo începând cu ora 11.00, sunt aşteptaţi 5.000 de delegaţi din toată ţara. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat şi el prezenţa la Congresul PNL.