Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a pus tunurile pe Florin Cîțu. Acesta a dezvăluit că i-a trimis premierului Florin Cîțu o strategie pentru campania de vaccinare. Prin acest document se urmărea atragerea de medici și influenceri pentru a promova vaccinarea, dar și combătute toate dezinformările. Potrivit lui Voiculescu, primul ministru a ignorat acest document de la Ministerul Sănătății.

”Florin Cîțu își justifică eșecul în coordonarea campaniei de vaccinare alături de MAPN spunând că nu este agenție de advertising. Frumos. Doar că…

… nici nu trebuia să fie.

Echipa de la Ministerul Sănătății condusă de Ștefan Voinea i-a propus o strategie care includea implicarea voluntară a unora dintre cele mai importante agenții de advertising din România.

Găsiți aici planul la care echipa de la Ministerul Sănătății a lucrat inclusiv în noaptea de revelion și i l-a prezentat premierului în primele zile ale anului 2021. Prezentarea era pregătită pentru președintele Iohannis – nu știu dacă vreodată domnul Cîțu a binevoit să o dea mai departe.

Ce propunea Vlad Vociulescu

Propuneam atunci:

1. Un pact național pentru vaccinare cu implicarea entităților majore: partide politice, corporații și mediul de afaceri, societatea civilă, lideri religioși;

2. Monitorizarea și combareterea dezinformărilor despre vaccin prin analize de big data și combaterea lor;

3. Robotul telefonic – înregistrarea medicilor de familie, a preotului, a primarului și contactarea telefonică automată a cetățenilor cu acele mesaje;

4. O campanie media care să pună în valoare medici și influenceri, nu politicieni!

În loc să accepte propunerea noastră pentru un pact național, Cîțu a ales să facă din vaccinare principala sa campanie de imagine pentru șefia PNL.

Care a fost reacția lui Florin Cîțu

În loc să accepte propunerea noastră să implice specialiști, Cîțu s-a autodeclarat mare șef al vaccinării, cu col. Gheorghiță în calitate de executant.

În loc să accepte propunerea noastră de contactare directă a oamenilor prin vocea celor în care ei au încredere – medici de familie, primari, preoți – Cîțu a ales să le spună el “ce conține vaccinul”.

În loc să accepte propunerea noastră de a implica specialiști în comunicare și voci credibile civile, Cîțu a ales să militarizeze complet campania, o premieră absolută în Europa.

REZULTATUL: s-au vaccinat puțin peste 30% dintre români, adică exact cei despre care știam de la bun început că VOR să se vaccineze. Probabil aceștia s-ar fi vaccinat și dacă trebuiau să plătească pentru asta.

Prezentarea pe care i-am trimis-o personal premierului pe 6 ianuarie 2021 o găsiți aici: https://drive.google.com/…/1YBlrytshzpl…/view…”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Sursa foto: Capital