Nokia 515 are 11 mm grosime, oferă suport 3,5G HSDPA și include o cameră de 5 megapixeli cu bliț LED. Cu o autonomie a bateriei de până la 38 de zile în stand-by pentru varianta single SIM, Nokia 515 este perfect pentru muncă și jocuri.

Aplicațiile populare, precum Facebook, Twitter și Nimbuzz sunt pre-instalate pe telefon, în timp ce Mail for Exchange permite oamenilor să-și verifice e-mail-ul de la birou, să-și sincronizeze calendarele și contactele atunci când călătoresc.

Noul telefon vine, de asemenea, cu HD voice, ceea ce înseamnă că utilizatorii se pot bucura de un sunet clar, chiar și în medii zgomotoase. Nokia 515 utilizează același card micro SIM ca smartphone-urile tipice.

„Telefoanele din categoria feature continuă, încă, să reprezinte jumătate din vânzările globale de telefoane mobile”, a declarat Simon Baker, Program Manager, Mobile Handsets CEMA, IDC. “Mai este loc în piață pentru modele din categoria feature. Nokia este unul dintre puținii producători care continuă în această zonă: una dintre cele mai recente oferte, Nokia 515, vine cu un exterior elegant și robust, o conectivitate rapidă, imagini de înaltă calitate și acces la aplicații populare. Este un bun exemplu de telefon ce va servi o audiență care nu are întotdeauna nevoie de complexitatea oferită de un smartphone sau care să prefere să navigheze pe internet sau să trimită mail-uri de pe o tabletă și va păstra la îndemână un telefon mobil pentru apeluri simple și pentru mesaje".

Nokia 515 urmează să fie livrat la nivel global în luna septembrie, începând cu Rusia, Germania, Elveția și Polonia, la un preț recomandat 115 euro, fără taxele și subvențiile aplicabile.