Telecom Italia l-a numit pe Amos Genish de la Vivendi ca director de operaţiuni, un semn al întăririi controlului gigantului francez asupra celui mai mare grup de telefonie din Italia, unde este cel mai mare acţionar, cu o participaţie de 24%. Arnaud de Puyfontaine a explicat că Vivendi nu este un invadator, dar după ce a investit peste patru miliarde de euro (4,7 miliarde de dolari), este dedicat fostului monopol de stat.

"Investiţia noastră în Telecom Italia este strategică şi pe termen lung", a explicat şeful Vivendi, dar în acelaşi timp a încercat să atenueze temerile privind creşterea influenţei acţionarului principal: "Telecom Italia nu va fi niciodată franceză: este şi va rămâne o companie italiană". Telecom Italia este de mult timp văzută ca o posibilă ţintă de preluare deoarece este mai mică decât rivalele europene şi este lider pe piaţa reţelelor broadband ultra rapide în Italia.

Totuşi, Arnaud de Puyfontaine susţine că nu se pune problema unei fuziuni. "O fuziune cu Orange? Vreau să fiu clar: nu se va întâmpla. Telecom Italia va fi un consolidator, nu o pradă". Zvonurile referitoare la o posibilă tranzacţie între Vivendi, care deţine 24,7% din acţiunile Telecom Italia, şi Orange au apărut de mai multe ori în ultima perioadă, pe măsură ce grupurile de media tradiţionale caută noi modalităţi pentru a concura cu noii veniţi precum Netflix şi Amazon. La rândul lor, companiile europene de telecomunicaţii sunt interesate de consolidarea sectorului având în vedere că piaţa este una aglomerată, ceea ce a dus la un război al preţurilor care a afectat veniturile companiilor de genul Orange. Anul trecut, discuţiile în vederea unei fuziuni între Orange şi Bouygues au eşuat deoarece Martin Bouygues a fost nemulţumit de termenii oferiţi de Orange.

Orange România face parte din Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, gigant prezent în 209 de ţări şi cu un portofoliu de 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Agerpres