19 februarie 2007. O piaţă stabilă, cu SIF-uri în scădere. Acest tablou a devenit deja obişnuit în 2007. Deşi lichiditatea SIF5 şi SIF2 le menţine în topul celor mai tranzacţionate acţiuni, interesul investitorilor s-a orientat în acest an mai mult spre titlurile din linia a doua, spre companii de talie medie, care au fost până acum ocolite de investitorii de calibru. Între evoluţia pieţei bursiere în ansamblu, în special a titlurilor bancare, şi valoarea portofoliilor celor cinci SIF-uri, este o strânsă legătură, de vreme ce băncile reprezintă aproximativ 75% din valoarea de piaţă a SIF-urilor. Dintre blue chips-urile bursei de la Bucureşti, vedeta zilei este TEL, care s-a apreciat cu 7,91% până la noi maxime absolute. Bursele Europei de Vest continuă evoluţia bună din ultima perioadă: verde pe linie şi noi maxime. Acţiunile europene au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani. Pieţele americane sunt închise pentru o sărbătoare.

20 februarie. TEL nu se opreşte şi închide azi şedinţa mai sus cu 5,60% faţă de închiderea de ieri, la 49 lei, după ce a atins pe parcursul zilei un maxim de 49,7. La mai puţin de un an de la listare, aceste titluri înregistrează un avans de 195%. O poveste de succes.

21 februarie. BRD anunţă cifrele bilanţiere din 2006: +19% la profitul net (656 milioane de lei), +274 de unităţi, -2,4% la ROE până la 35,9%. Creştere sănătoasă şi bună pentru a doua bancă din sistem. Patrick Gelin, preşedintele BRD – SocGen, anunţă creşteri de 5 – 10% şi profit în creştere cu 19%. Perspective bune, aşadar. Efectul în piaţă: cotaţia BRD stabileşte noi maxime istorice, închizând la 22,5, mai sus cu 1,4%. După corecţia din ultimele zile, SIF-urile au avut parte de o zi verde, indicele BET-FI câştigând 1,66%. Interesul a fost mai mare pentru SIF3, care s-au apreciat cu 3,55%.

22 februarie. O şedinţă liniştită.

23 februarie. SIF-urile încearcă să iasă din starea de aşteptare. Rezultatele bune ale BRD, care au adus consistenţă aprecierilor din 2007 ale acţiunilor BRD, au adus aminte investitorilor că SIF-urile reprezintă, de fapt, investiţii în titluri bancare.