Instrumentele precum meditația, jurnalul și exercițiile fizice pot fi modalități eficiente de a calma gândurile anxioase și a ține stresul la distanță. Dar să spui sau să gândești un singur cuvânt e ceva ce poți face oricând, oriunde. Și durează doar câteva secunde, potrivit Inc.com.

Tehnica de relaxare controlată de indicii a fost demonstrată în experimente, pentru a ajuta persoanele anxioase în jurul unor evenimente precum efectuarea de teste sau mersul la dentist.

Tehnica pare să funcționeze extrem de simplu

Iată cum:

1. Alegeți un cuvânt care vă place.

Ar trebui să fie un cuvânt care vă evocă relaxare. Unul dintre subiecții experimentului a folosit cuvântul „calm”. Indiferent de cuvântul pe care îl alegeți, asigurați-vă că este unul care vă place, pentru că îl veți spune destul de mult.

2. Găsiți o tehnică de relaxare care să vă funcționeze.

Una dintre cele mai ușoare și mai eficiente tehnici este de a vă controla și încetini respirația, ceea ce va reduce automat ritmul cardiac. Indiferent de tehnica de respirație pe care o folosiți, repetați cuvântul ales, fie cu voce tare, fie în minte, de fiecare dată când expirați. În timp ce faceți acest lucru, relaxați-vă mușchii, inclusiv maxilarul și fața, cât de mult puteți. Faceți acest lucru cel puțin o dată pe zi. Continuați să exersați cel puțin câteva zile.

3. Scurtați sesiunile de relaxare

Odată ce ați practicat o vreme tehnica de relaxare alături de cuvântul ales și vă simțiți încrezători că așa puteți să vă relaxați, este timpul să începeți să vă scurtați sesiunile de relaxare. Ar trebui să începeți prin a vă face sesiunile cu un minut mai scurte decât erau înainte.

Asigurați-vă că tehnica funcționează în continuare. Dacă nu, continuați să o practicați până când funcționează. Odată ce aveti încredere că vă puteți relaxa în acest fel, scurtați practica cu încă un minut și tot așa.

Continuați să o micșorați în acest fel până când ajungeți la un singur minut, tot spunându-vă cuvântul. Apoi continuați până ajungeți la un singur cuvânt asociat cu o singură respirație. Până la sfârșitul procesului, repetarea cuvântului ar trebui să fie suficientă pentru a reduce anxietatea, a lupta împotriva stresului.