„Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem în atenție la Guvern. Eu îmi doresc foarte mult ca în luna mai să venim cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă printre altele și această măsură de restructurare financiară (…). Pe noi ne interesează să dăm o șansă în principal marilor companii publice, pentru că acestea, în anii care urmează, nu vor mai putea fi susținute de către stat pe diverse căi. Comisia Europeană spune foarte clar că este ajutor de stat ilegal și trebuie să îl recuperezi. Există riscul ca peste un an, doi, cinci aceste companii să poată fi închise și atunci, dacă suntem un Guvern responsabil, trebuie să acționăm în acest fel și anume: luăm o companie de stat și ștergem penalitățile, dobânzile dar rămâne principalul pentru a nu avea probleme cu Uniunea Europeană”, a declarat de curând Teodorovici.

Florin Cîțu îl atacă pe ministrul Finanțelor și spune că acesta vrea doar să șteargă 90 miliarde lei datorii ale companiilor de stat către buget și furnizori.

„Orlando, omul Moscovei, ne tot “amenință” cu vine el și iartă datoriile românilor.

De fapt vrea DOAR să șteargă 90 miliarde lei datorii ale companiilor de stat către buget și furnizori.

Sectorul privat, persoane fizice și juridice, ar trebui SĂ NU MAI PLĂTEASCA NICIO TAXĂ până nu apare public ordonanța cu amnistia. Este singura atitudine normală în acest context.

Amnistia ar trebui să-i vizeze pe toți cei care plătesc taxe nu doar pe cei cu care au Dragnea și Orlando înțelegeri private.

Rămân două întrebări:

1. ȚEAPA pe care o dau companiile de stat furnizorilor din sectorul privat cine o acoperă?

2. GAURA din bugetul de pensii făcută de companiile de stat cine o acoperă?

Da. Sunt retorice”, a scris Florin Cîțu, pe pagina de facebook.