Protecția mediului nu este o glumă! Cine poate circula în „zona verde”?

Protecția mediului nu este o glumă! Un șofer din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a fost ruinat de amenzile primite.

Are de plătit 55.000 de euro pentru că a circulat în repetate rânduri cu duba într-o „zonă verde” din Bradford, West Yorkshire, unde nivelul noxelor este scăzut.

Bărbatul nu a achitat taxa obligatorie de circa 10 euro timp de doi ani. A primit nu mai puțin de 317 amenzi.

Toate au fost trimise la o adresă veche, fără ca șoferul să fie informat. În cele din urmă, când a descoperit cât are de plătit, bărbatul a apelat la instanța de judecată în speranța că va reuși să micșoreze suma. Dacă va pierde procesul, va trebui să vândă tot ce deține pentru a achita datoria.

Dale D’Agostino este numele ghinionistului. Are 42 de ani. A aflat despre amenzi abia în martie 2024, când a actualizat jurnalul de bord V5 pentru duba sa. Nu știe cum va plăti amenzile.

euro
317 amenzi în valoare de 55.000 de euro! / SURSA FOTO: Dreamstime

Vehiculele neconforme trebuie să plătească o taxă specială

Zona de aer curat din Bradford, West Yorkshire, a fost introdusă în septembrie 2022. Vehiculele neconforme trebuie să plătească o taxă de 9 lire sterline (aproximativ 10 euro).

Un purtător de cuvânt al Consiliului Bradford a spus clar că este responsabilitatea șoferului să-și verifice vehiculul și să achite orice taxe.

„Nu sunt chiar sigur cum voi strânge atâția bani. Ce urmează să fac? Plătesc singur pentru Orașul Culturii Bradford? Nu am acești bani, așa că va trebui să vând totul pentru a le plăti…

Am contestat fără succes amenzile. Am fost la un tribunal pentru 14 dintre ele. Am vorbit cu Consiliul și vor ca toate să fie plătite. Le-am contestat și le-am prezentat toate informațiile, dar sunt respinse”, a spus șoferul amendat, conform ziarului britanic Daily Mail.