Președintele Călin Popescu Tăriceanu, cel puțin pentru moment. El a anunțat că ALDE a aprobat lista de candidaturi pentru alegerile europarlamentare. El a spus răspicat că nu se pune problema unei liste comune cu PSD.

Pe primele locuri de pe lista ALDE pentru alegerile europarlamentare se află eurodeputatul Norica Nicolai, fostul președinte al AEP Daniel Barbu, europarlamentarul Renate Weber, fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, vixcepreședintele formațiunii Varujan Vosganian și deputatul Andrei Gerea.
”Noi în momentul de faţă suntem cotaţi în sondaje undeva la 12-13% şi cred că acesta este un indicator bun pentru ceea ce urmează. Obiectivul nostru este să trimitem în Parlamentul European 5 români competenți și experimentați. Tocmai ce am încheiat procedura de selecție a candidaților pentru alegerile pentru Parlamentul European”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.
Potrivit lui Tăriceanu, „s-a bătut în cuie lista ALDE” şi „nu se mai pune în discuţie o listă comună”. ”S-a bătut în cuie lista ALDE. Nu se mai pune (problema de listă comună cu PSD – n.r.). Noi suntem un partid mai mic. Putem să avansăm și mai repede și am hotărât să începem campania cât mai devreme”, a anunțat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.