China a produs doi miliardari pe săptămână în 2017, potrivit unui raport al băncii elveţiene UBS şi al auditorilor PwC, astfel încât numărul miliardarilor din ţară a înregistrat o crescut de la 318 la 373, cu o avere comună de 1.120 de miliarde de dolari. 

Raportul avertizează, de asemenea, că miliardarii Chinei, chiar dacă au câştiguri mai, acestea sunt şi volatile, în condiţiile în care 106 persoane au devenit miliardari, dar 51 au ieşit din listă, ilustrând riscurile de a face afaceri în statul asiatic.

Hong Kong, o regiune autonomă de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze, se află pe locul 2 în lume (după New York) ca număr de miliardari. Astfel, 68 de miliardari deţin o avere cumulată de 261,3 miliarde dolari, cel mai bogat om de afaceri din oraş fiind Li Ka-shing (27,1 miliarde dolari).Locuitorii sunt consideraţi cei mai inteligenţi din lume, media IQ fiind de 107. Speranţa de viaţă de aici este cea mai mare din lume 81 de ani la bărbaţi şi 86 la femei.Pe locul doi este Japonia, iar pe trei Italia. 90% dintre locuitori se deplasează cu transportul public, iar numărul de pasageri transportaţi zilnic este de 5 milioane.