Magnatul media Sebastian Pinera a câştigat alegerile prezidenţiale din Chile, devenind primul lider conservator al statului, ales în mod democratic, din ultimii 52 de ani.

Scrutinul care l-a desemnat câştigător pe Pinera cu un procent de 52% din voturi, a pus capăt unei lungi ere de putere de centru-stânga.

Pinera este un ecoomist şcolit la Harvard University şi profesor universitar de economie, iar în campania electorală a promis că va dubla venitul pe cap de locuitor şi va crea un milion de noi locuri de muncă.

Noul preşedinte este un foarte cunoscut investitor din Chile şi deţine o televiziune în proporţie de 100%, are acţiuni în cadrul LAN Airlines şi 13% în cadrul unui cunoscut club de fotbal local. Potrivit revistei Forbes, acesta are o avere estimată la un miliard de dolari.

Televiziunea pe care o deţine, Chilevisión se află pe locul 4 în topul televiziunilor cu cel mai mare număr de telespectatori şi emite în  Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Paraguay, Peru şi Uruguay. LAN Airlines este una dintre cele mai mari companii aeriene din America Latină.