În primul trimestru al anului 2013, 34% din atacurile informatice au provenit din China – în scădere în raport cu trimestrul patru al anului 2012 când China a fost la originea a 41% dintre aceste atacuri informatice, potrivit Akamai.
"Acest declin se datorează probabil intrării Indoneziei, pe locul doi al clasamentului", arată Bill Brenner, un responsabil de la Akamai, subliniind saltul realizat de această ţară din sud-estul Asiei, care a trecut într-un trimestru de la 0,7 la 21% din atacurile informatice la nivel mondial.
Pe locul trei al clasamentului Akamai se află Statele Unite (8,3%), urmate de Turcia (4,5%), Rusia (2,7%), India (2,6%), Taiwan (2,5%), Brazilia (2,2%), România (2%) şi Hong Kong (1,6%).
"Aproape 68% din atacurile informatice sunt originare din regiunea Asia-Pacific-Oceania, faţă de 56% în trimestrul patru al anului 2012, fără îndoială din cauza creşterii masive înregistrate în Indonezia", precizează Bill Brenner.
Europa este la rândul ei la originea a puţin sub 19% din aceste atacuri informatice, iar America de Nord şi de Sud a aproximativ 13%.
Sursa: Agerpres