Calitatea HD impecabilă şi ecranul sensibil la atingere de ultimă oră le oferă utilizatorilor de teleprezenţă personală o imagine şi mai similară realităţii.

TANDBERG lansează cel mai nou echipament destinat zonei de teleprezenţă personală, denumit EX90. Acest echipament revoluţionar destinat teleprezenţei individuale la birou sau biroul de acasa, se distinge prin capabilităţi audio superioare, o calitate video excepţională şi o interfaţă inovatoare touch-screen, într-o singură soluţie de tip desktop, care va schimba modul în care executivii şi experţii percep comunicarea şi colaborarea.

“Generarea oportunităţilor de afaceri prin intermediul e-mailului şi a convorbirilor telefonice este acum de domeniul trecutului. Executivii din ziua de astăzi nu au timp să aştepte răspunsuri sau să nu se facă înţeleşi. Aceştia trebuie să poată fi conectaţi faţă în faţă cu oricine, la orice oră, fără notificări în prealabil, pentru a genera o accelerare a procesului de luare a deciziilor şi creşterea afacerilor în timp real”,  declară Fredrik Halvorsen, CEO TANDBERG. “Noul echipament EX90 le permite executivilor să comunice cu experţii, clienţii şi angajaţii, ca şi cum ar fi în aceeaşi cameră. Acest sistem extrem de versatil include un display HD de mari dimensiuni, pentru a oferi o experienţă audio-video de excepţie, care să genereze o interacţiune naturală şi o uşurinţă de utilizare sporită”.

Noul EX90 se conectează 1080p30 cu uşurinţă, la orice format standard de comunicare video sau prin intermediul teleprezenţei, folosind prima interfaţă de tip touch-screen de 8”, denumită TANDBERG in Touch. Bazat pe tehnologia TANDBERG gândită pentru zona de teleprezenţă, noul controller in Touch, simplifică modul de iniţiere a video call-urilor, partajarea de conţinut şi accesarea funcţiilor avansate, printr-o singură mişcare a degetului, fără a fi nevoie de folosirea unei telecomenzi. Mai mult decât atât, EX90 include capabilităţi MultiSite, care permit adăugarea altor participanţi la orice apel video iniţiat, în timp ce ecranul HD cu diagonala de 24” asigură o vizibilitate crescută pentru participanţii la discuţie. EX90 poate înlocui cu succes monitorul PC şi vine dotat cu o pereche de căşti special gândite pentru a permite comunicarea cu dispozitivul.

“TANDBERG EX90 impune noi standarde în teleprezenţa la birou. Acest echipament este o extensie naturală a camerelor destinate teleprezenţei. Ne bazăm pe soluţiile de teleprezenţă şi video-conferinţă oferite de TANDBERG pentru comunicarea imediată, în persoană, pentru a pregăti întâlnirile medicale şi pentru a scurta procesul de luare a deciziilor”, declară Steve Henderson, Program Manager pentru Varian Medical Systems, cel mai mare producător de echipamente medicale şi software pentru tratarea cancerului şi a altor afecţiuni medicale. “Conectarea de la biroul meu având aceeaşi calitate a devenit foarte uşoară prin folosirea interfeţei inTouch. Funcţiile avansate şi asemănarea cu celelalte ecrane sensibile la atingere îmi pun tot ce am nevoie la îndemână tot ce am nevoie ”.

Pentru soluţii perfect adaptate, utilizatorii au posibilitatea de a adăuga un monitor suplimentar la EX90, pentru a păstra experienţa de comunicare faţă în faţă, chiar şi atunci când este necesar schimbul de documente. Pe lângă posibilitatea de a înregistra discuţiile în format video HD, camera PrecisionHD integrată display-ului se roteşte la 90 de grade, pentru a le permite utilizatorilor să împărtăşească scheme, hărţi, radiografii sau alte documente, dar şi modele sau sample-uri. Combinând aceste funcţionalităţi cu posibilitatea de a adăuga alte dispozitive multimedia sau periferice, EX90 este soluţia ideală pentru colaborarea în cadrul oricărei industrii.  

“Teleprezenţa este un sistem care presupune mai multe aspecte decât set-up-ul camerei sau numărul de ecrane. Când vorbim de acest fel de soluţie, trebuie să ne gândim mai curând la caracteristicile care o aduc mai aproape de experienţa reală a unei întâlniri faţă în faţă sau a oricărei alte modalităţi de interacţiune umană”, declară Dominic Dodd, Frost&Sulivan. „EX90 face acest lucru prin adaptarea experienţei naturale oferite de către Teleprezenţa TANDBERG la condiţiile impuse de munca la birou. Rezultă astfel o soluţie foarte atractivă de tip desktop care face comunicarea video şi teleprezenţa mult mai uşoare pentru utilizatori, păstrând în acelaşi timp uneltele de comunicare şi specificaţiile necesare sporiririi experienţei resimţite de participanţi, pentru a creşte eficienţa”.

EX90 este la ora actuală disponibil prin intermediul partenerilor Tandberg.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi www.tandberg.com. TANDBERG demonstrează noile capabilităţi ale lui EX90 în cadrul VoiceCon Orlando, Florida, care se desfăşoară între 22 şi 25 martie.